NAPOLITANCI PODIGLI FORMU: Tradicionalno lak protivnik dolazi na jug Italije

V.M.

19. 12. 2023. u 12:21 >> 12:21

U osmini finala Kupa Italije, Napoli će na stadionu ''Dijego Armando Maradona'' ugostiti ekipu Frozinonea (21.00).

НАПОЛИТАНЦИ ПОДИГЛИ ФОРМУ: Традиционално лак противник долази на југ Италије

Tanjug/ap

Odbrana titule svakako ne ide najbolje domaćinima koji već sada imaju 14 poena zaostatka u odnosu na Inter koji izgleda neprikosnoveno u Seriji A, ali Napolitanci će imati priliku da se bore za trofej u drugim takmičenjima.

Skoro su se plasirali u nokaut fazu Lige šampiona gde će u jednom od derbija osmine finala ukrstiti koplja sa Barselonom, a večeras će započeti takmičenje u Kupu Italije koji su osvajali pet puta u svojoj istoriji.

Od kada je Valter Macari preuzeo kormilo nakon smene Rudi Garsije, Napoli igra promenljivo. Ostvario je tri pobede i doživeo isto toliko poraza, ali večerašnji meč dočekuje u dobrom ritmu od dva vezana trijumfa.

Prvo je sredinom prošle nedelje bio bolji od Brage, a zatim je za vikend u neugodnom meču savladao Kaljari i vratio se na četvrto mesto tabele Serije A.

Iskusni Italijan je poznat po tome da preferira ofanzivnu igru, što generalno odgovara aktuelnom šampionu Italije čiji su najbolji igrači napadači, Osimen i Kvarackelija.

Samopouzdanje Napoliju da može do trećeg vezanog trijumfa daje činjenica da mu je Frozinone ''redovna mušterija'', savladao ga je na poslednjih pet međusobnih duela, uključujući onaj sa otvaranja sezone kada je bilo 3:1.

Gosti su se ove godine vratili u Seriju A nakon nekoliko sezona igranja u Seriji B i izgledaju dosta dobro na terenu. Euzebio di Frančesko radi odličan posao na klupi i posle 16. odigranih kola njegova četa zauzima 13. mesto na tabeli.

Ipak, večerašnji susret dočekuju u negativnoj seriji od tri vezana meča bez trijumfa na kojima su doživeli dva poraza uz remi sa Torinom.

''Kanarinci'' su proteklog vikenda gostovali Lećeu, bili su bolji rival na terenu, ali realizacija im je bila na niskom nivou i na kraju su pognutih glava napustili teren (1:2).

Frozinone je za razliku od svog rivala već odigrao dva meča u Kupu Italije. Prvo je bio bolji od Pize, a zatim i od Torina, ali mi mislimo da je došao do ''kraja puta'' i očekujemo trijumf Napolija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,44)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti