ASTON VILA JE U BORBI ZA TITULU: Četa Unaja Emerija mora da počne da slavi na gostovanjima ako želi do nje

V.M.

17. 12. 2023. u 09:55

PRVA utakmica subonjeg programa Premijer lige igra se u prestonici gde će Brentford ugostiti Aston vilu (15:00).

АСТОН ВИЛА ЈЕ У БОРБИ ЗА ТИТУЛУ: Чета Унаја Емерија мора да почне да слави на гостовањима ако жели до ње

FOTO: Tanjug/AP

Vila ulazi u okršaj u želji da ojača svoje pravo kandidata za titulu u Engleskoj posle impresivnih pobeda od 1:0 protiv Mančester sitija i Arsenala. 

Tim trijumfima ''lavovi'' su se popeli na treće mesto i zaostaju samo dva boda za vodećim Liverpulom, tako da se ako se kockice slože mogu popeti i na prvu poziciju po završetku 17. kola.

Pošto se ''Vila park'' ove sezone pokazao kao neosvojiva tvrđava, poboljšanja na gostovanjima su ključna ako žele da zadrže poziciju u samom vrhu tabele, jer su samo 11 od svojih 35 poena sakupili na strani.

Četa Unaja Emerija produžila je niz neporaženosti na osam mečeva sredinom nedelje remijem protiv Zrinjskog (1:1) kojim je zauzela svoje mesto u osmini finala Lige konferencija kao pobednik grupe ''E''. 

Nikada nije lako vratiti se obavezama u domaćem prvenstvu nakon evropske utakmica, tako da će Emerijevi izabranici danas pokušati brzo da dođu do pogotka, jer su jedina ekipa u Premijer ligi koja i dalje nije ipustila prednost kada povede na utakmici.

Sa druge strane, domaćin je zapao u krizu nakon dobrog otvaranja prvenstva. Na poslednjih pet utakmica doživeo je čak četiri poraza uz trijumf na Lutonom, ali se i dalje nalazi na solidnom 12. mestu na tabeli.

Proktelog vikenda Brentford je poražen od fenjeraša Šefilda (0:1), što je sigurno spustilo moral u ekipi ali bići im drago što se vraćaju pred svoje navijače u Londonu gde pružaju dosta bolje partije.

''Pčelice'' su slavile na tri od poslednja četiri susreta kod kuće, ipak trebaće im posebno dobra partija kako bi zaustavile razigranu Vilu.

Od kada je Brentford ušao u Premijer ligu, na tri od četiri duela ovih timova su obe ekipe tresle mrežu, a mi verujemo da će to ponovo biti slučaj.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,62)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave