NJUKASL ZAPAO U KRIZU: Gosti iz Londona su upravo izašli iz nje

V.M.

16. 12. 2023. u 10:40

POVREDAMA osakaćene ''svrake'' će na svom ''Sent Džejmsis parku'' pokušati da prekinu crnu seriju od tri vezana poraza kada ugoste razigrani Fulam (16:00).

ЊУКАСЛ ЗАПАО У КРИЗУ: Гости из Лондона су управо изашли из ње

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin se nalazi u problemu, veliki broj povreda i izostanaka ključnih igrača je osakatio Njukasl čije igrače očigledno stiže umor od prevelikog broja odigranih utakmica u poslednje vreme.

Popularne ''svrake'' su u Premijer ligi vezali poraze od Evertona (0:3) i Totenhema (1:4), a preko nedelje su i eliminisane iz evrospkih takmičenja zbog novog neuspeha protiv Milana (1:2).

Četi Edija Haua je bod bio dovoljan da zauzmu treće mesto u grupi smrti što bi značilo igranje u Ligi Evrope, a pobeda ih je u određenom scenariju vodila u nokaut fazu Lige šampiona, ali nakon što su poveli preko Žoelintona nisu imali snage da izdrže do kraja meča i rosoneri su slavili pogocima Pulišića, odnosno Žirua.

Mladi engleski stručnjak ima velike glavobolje oko biranja startne postave, a neće mu biti ništa lakše pošto se podužoj listi bitnih igrača koji izostaju možda pridruže Gordon i Tripije koji su pod znakom pitanja za današnji meč.

Ipak, ono što daje nadu Njukaslu da može do prekida negativnog niza je sjajna podrška na ''Sent Džejmsis parku'' kojoj su se oni odužili sa sedam pobeda na osam odigranih utakmica kod kuće u Premijer ligi.

Sa druge strane, Fulam se poptuno preporodio i izgleda fantastično na terenu. ''Kolibari'' su imali problema sa postizanjem golova u uvodnom delu prvenstva, ali to je očigledno davna prošlost pošto su na poslednja dva meča zatresli mrežu protivnika čak deset puta.

Prvo su pet ''komada'' spakovali Notingemu, zatim i Vest hemu, a vredi istaći da usput nisu primili nijedan gol.

Fulam se zbog tih sjajnih nastupa popeo na deseto mesto i sa enormnon dozom samopouzdanja dolazi na sever Engleske.

Prošle sezone Njuka je kolibare savladala u oba duela, 4:1 i 1:0.

Danas očekujemo dosta zanimljiv duel, oba tima igraju mečeve sa dosta pogodaka u poslednje vreme i zbog toga verujemo da će to ponovo biti slučaj.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,77)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)