DERBI DANA IGRA SE U LISABONU: Sporting i Porto odlučuju o tome ko je trenutno najbolji tim u Portugalu

V.M.

18. 12. 2023. u 13:09 >> 13:09

U apsolutno najzanimljivijoj utakmici današnjeg programa i jednom od najvećih derbija portugalskog fudbala Sporting će ugostiti Porto na ''Hose Alvaldeu'' (21.15).

ДЕРБИ ДАНА ИГРА СЕ У ЛИСАБОНУ: Спортинг и Порто одлучују о томе ко је тренутно најбољи тим у Португалу

Foto Profimedia

Bitka za titulu u Primeiri izgleda kao da će biti jedna od najzanimljivijih u Evropi ove sezone, današnji rivali su kolo započeli na vodećim pozicijama sa po 31 osvojenim bodom, ali nakon sinoćnjeg trijumfa nad Bragom, Benfika se probila na čeonu poziciju sa 33 sakupljena boda, tako da ko slavi na ''Hose Alvaldeu'' bar do sledeće nedelje može poneti epitet najbolje ekipe u Portugalu.

Domaćin je do proteklog vikenda bio samouvereno prvi na tabeli, ali je iznenađujuće poražen od Vitorije Gimaraeš na gostovanju rezultatom 3:2 i tako je dozvolio najbližim pratiocima da ga sustignu i izjednače se po broju osvojenih bodova.

Ipak, nakon toga su u Ligi Evrope rutinski odradili posao protiv Šturma iz Graca sa 3:0 i tako su obezbedili igranje u nokaut fazi, doduše u šesnaestini finala jer su zauzeli drugo mestu u grupi ''D'', što znači da će za rivala imati neki tim koji se ''spušta'' iz Lige šampiona.

Dodatno samopouzdanje Sportingu daje činjenica da će se meč igrati na ''Hose Alvaldeu'' gde su perfektni ove sezone. Odigrali su sedam prvenstvenih mečeva pred svojim navijačima i upisali su isto toliko pobeda uz odličnu gol-razliku, 17:6.

Najveća pretnja gostima biće švedski centarfor Gekereš koji se ispostavio kao pun pogodak za ''lavove'', ekipa iz prestonice ga je letos platila 24 miliona evra Koventriju, a neki mediji već sada pišu da mu se vrednost utrostručila i da nije nemoguće da neki od jačih evropskih klubova poput Čelsija proba da ga dovede u zimskom prelaznom roku.

Porto će ući u ovaj meč nakon izuzetno važne pobede nad Šahtjorom iz Donjecka sredinom nedelje (5:3) kojom su izborili plasman u osminu finala Lige šampiona, završivši na drugom mestu u grupi ''H'' iza Barselone.

''Zmajevi'' su odbranili čast portugalskog fudbala jer su jedina ekipa koja je prošla grupu fazu Lige šampiona, dok će Braga i Benfika morati da se zadovolje igranjem u Ligi Evrope na proleće.

Četi Serža Konsesisaa ide odlično i u domaćem prvenstvu, proteklog vikenda su bili bolji od Kada Pije sa 3:1, što im je bila treća pobeda u nizu nakon što su savladali Vitoriju Gimaraeš i Famalikao.

''Zmajevi'' igraju sjajno u gostima ove sezone, jedini poraz doživeli su od Benfike, a pored njega su na šest mečeva sakupili maksimalnih 18 bodova.

Iako je Sporting favorit po kladionicama, tradicija je na strani Porta koji je prošle godine slavio na ''Hose Alvaldeu'', a generalno se nalazi u sjajnoj seriji od 13 vezanih prvenstvenih mečeva bez poraza protiv večerašnjeg rivala.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)