SRBIN PREOKREĆE SEZONU ČELSIJA: Đorđe Petrović od prvog minuta na golu ''plavaca''

V.M.

16. 12. 2023. u 13:24 >> 13:24

U čuvenom engleskom terminu od 16:00, fudbaleri Čelsija će na ''Stamford bridžu'' pokušati da prekinu post kada dočekaju Šefild junajted.

СРБИН ПРЕОКРЕЋЕ СЕЗОНУ ЧЕЛСИЈА: Ђорђе Петровић од првог минута на голу плаваца

FOTO: Tanjug/AP

Izgledalo je da je Čelsi uhvatio zalet kada je pred reprezentativnu pauzu savladao Totenhem i remizirao sa Sitijem, ali od tada je zapao u crnu seriju i na naredna četiri ligaška meča je doživeo čak tri poraza uz teško ostvareni trijumf nad Brajtonom (3:2).

Maurisijo Poketino nikako ne uspeva da pronađe pobedničku formulu i stalno menja postavu iz nedelje u nedelju, a nakon što je bio vidno iznerviran posle poraza od Evertona proteklog vikenda (0:2), izjavio je da su njegovom timu potrebna pojačanja.

Trošenje para sigurno nije strano Todu Bouliju koji je potrošio preko milijardu evra od kada je postao vlasnik Čelsija prošle sezone, ali izgleda će Amerikanac morati ponovo da zavruče ruku u džep kako bi udovoljio argentinskom stručnjaku.

Doduše, treba istaći da domaćini imaju velikih problema sa povredama i izostaje im veliki broj bitnih igrača poput kapitena Džejmsa, Čilvela, Malo Gusta, Fofane i brojnih drugih.

Toj listi se i prošle nedelje pridružio golman Robert Sančez koji je ranije završio meč sa Evertonom i tako otvorio vrata srspkom čuvaru mrežu Đorđu Petroviću koji je svoj debi u dresu ''plavaca'' ostvario u 84. minutu.

Bivši golman Čukaričkog će danas imati priliku da po prvi put započne meč na golu Čelsija, a ukoliko bude pružao dobre partije za vreme izostanka Sančeza nije isključeno ni da postane ''jedinica'' dvostrukog prvaka Evrope jer Španac nije briljirao ove sezone i samo je dva puta u Premijer ligi sačuvao svoju mrežu.

Ekipa iz prestonice je trenutno 12. na tabeli, a idealnu priliku da se približi gornjem domu imaće danas jer u London dolazi možda i najgora ekipa u ligi, Šefild junajted.

Gosti su imali katastrofalan start prvenstva i osvojili su samo osam poena u uvodnih 16. kola tako da ne čudi što se nalaze u zoni ispadanja, a zbog najlošije gol-razlike su zacementirani za dno tabele.

Ipak, skorašnja rokada trenera i povratak Krisa Vajldera na klupu urodile su plodom jer su ''oštrice'' proteklog vikenda uspele da dođu do svoje druge pobede kada su savladali Brentford sa 1:0 pogotkom Mekatija krajem prvog poluvremena.

Zbog tog trijumfa podigla se atomsfera u redovima Šefilda, ali i dalje će zadatak ostanka u Premijer ligi biti pretežak jer su realno po kvalitetu fudbalera uz Luton najgori timovi u prvenstvu.

''Oštrice'' su doživele šest poraza na sedam gostovanja ove sezone, a mi verujemo da nemaju šta da traže na ''Stamford bridžu'' i očekujemo rutinsku pobedu Čelsija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)