ATLETIKO SE VRAĆA U BORBU ZA TITULU: Jorgandžije ne bi trebale da imaju problema sa fenjerašom

V.M.

10. 12. 2023. u 09:30

U 16. kolu španske La lige, četa Čola Simeonea će ugostiti Almeriju. Meč se igra na ''Vanda metropolitanu'' stadionu sa početkom u 14:00.

АТЛЕТИКО СЕ ВРАЋА У БОРБУ ЗА ТИТУЛУ: Јорганџије не би требале да имају проблема са фењерашом

Foto: Tanjug

Atletiko je poražen proteklog vikenda u velikom derbiju protiv Barselone rezultatom 1:0, ali nakon jučerašnjeg remija Reala sa Betisom ima priliku da se trijumfom približi gradskom rivalu na minus pet uz odigran meč manje i tako se u potpunosti vrati u trku za titulu.

Generalno gledano ''jorgandžije'' izgledaju veoma dobro na terenu ove sezone, pogotovo napadčki duo Morata-Grizman koji igraju kao u najboljim danima i kombinovano su već postigli 16 prvenstvenih golova.

Ono što drži četu Čola Simeona u vrhu tabele su sjajne igre kod kuće, naime Atletiko ima perfektan skor na ''Vanda metropolitanu'' i slavio je na svih sedam ligaških utakmica ove sezone.

Domaćina iduće nedelje očekuje bitan meč u Ligi šampiona, dočekaće Lacio i taj susret će odlučivati o tome ko će na prvom mestu završiti grunu fazu i imati lakšeg protivnika u osmini finala, tako da ne bi trebalo da čudi ako argentinski stručnjak napravi par rotacija u ekipi.

Razlog za to može biti i činjenica da u prestonicu dolazi najgora ekipa La lige. Almerija je zacementirana za dno sa samo četiri osvojena boda i ne deluje kao da će se to popraviti u skorije vreme.

Proteklog vikenda je imala odličnu priliku da ostvari prvu prvenstvenu pobedu, preko sat vremena je igrala sa igračem više protiv Betisa, ali na kraju nije uspela da zatrese mrežu i viđena je podela bodova.

Ono što najviše brine goste je katastrofalna defanzivna igra, ''rohiblankosi'' su primili čak 37 golova u dosdašnjem toku takmičenja, ubedljivo najviše od svih timova u Primeri.

Na prošlosezonskom duelu ovih timova na ''Vanda metropolitanu'' Atletiko je slavio sa 2:1, a mi verujemo da će danas biti dosta ubedljiviji.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,65)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!