INTER UZRAĆA UDARAC JUVENTUSU: Tradicionalno povoljan protivnik dolazi na ''Đuzepe Meacu''

V.M.

09. 12. 2023. u 10:31

U večernjem terminu od 20:45, fudbaleri Intera će u okviru 15. kola Serije A dočekati Udineze (20:45).

ИНТЕР УЗРАЋА УДАРАЦ ЈУВЕНТУСУ: Традиционално повољан противник долази на Ђузепе Меацу

Tanjug/AP

Inter i Juvenuts su u uvodnom delu prvenstva preuzeli uloge glavnih kandidata za osvajanje Skudeta. Iz kola u kolo razmenjuju udarce i pobedama smenjuju jedno drugog na vrhu tabele. Trenutno prvo mesto pripada staroj dami koja je sinoć savladala Napoli, ali ono može biti Interovo ukoliko neroazuri slave na večerašnjem duelu.

Domaćini su verovatno i po prikazanom u dosadašnjem delu prvenstva pokazali da su najbolja ekipa u ligi, što su ponovo demonstrirali u prošlom kolu kada su na ''Dijego Armando Maradoni'' ''rašrafili'' Napoli sa 3:0. 

To je bio jedan od najboljih nastupa italijanskog velikana ove sezone, a do trijumfa su ga nosili Čalhanoglu, Barela i Markus Tiram.

Inter je na tom meču deveti put u ovoj kampanji sačuvao mrežu, a takođe je nastavio seriju postizanja barem po jednog gola na svakom susretu od starta prvenstva.

Ukoliko večeras slave, neroazuri će ispisati istoriju jer bi u tom slučaju po prvi put ostvarili šest uzastopnih ligaških pobeda protiv istog rivala na ''Đuzepe Meaci''.

Kada domaćin povede to uglavnom znači pobedu, pogotovo u završnici meča jer su jedina ekipa koja u Seriji A nije primila gol u završnih 20 minuta utakmice.

Inter sredinom sledeće nedelje očekuje jako bitan meč Lige šampiona sa Real Sosijedadom u kojem će se boriti za prvo mesto u grupi i lakšeg rivala u osmini finala, tako da ne bi trebalo da čudi ako Inzagi ''promeša karte''.

Sa druge strane, Udineze ima najgori start sezone u poslednjih 29 godina. Osvojio je samo 12 bodova do sada, što mu je najmanje u uvodnih 14 kola još od kampanje 1994/95.

Pretnja postoji da se gosti nađu u borbi za opstanak pošto su trenutno 16. na tabeli i imaju samo dva boda više od Verone koja je prvi ekipa ispod crte, tako bi skoro četdesetogodišnji boravak ''zebra'' u Kalču mogao biti pod znakom pitanja.

Gosti su u prošlom kolu propustili veliku šansu da savladaju upravo Veronu, vodili su sa 2:0 i 3:2, ali nisu uspeli da ''zatvore meč'' i na kraju je viđena podela bodova na ''Friuliju''.

Jedan od najboljih pojedinaca na tom meču bio je srpski reprezentativac Lazar Samardžić koji je letos bio nadomak transfera u Inter i videćemo kakvu partiju će pružiti večeras protiv neroazura.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave