VEJN RUNI ZVIŽUDICIMA ISPRAĆEN SA TERENA: Poraz na večerašnjem duelu može označiti kraj mandata čuvenog fudbalera na klupi ''plavaca''

V.M.

08. 12. 2023. u 11:43

PRVI meč 20. kola engleskog Čempionšipa odigraće Koventri i Birmingem. Utakmica je na programu od 21:00 i igra se na ''Koventri bilding sosajeti areni''.

ВЕЈН РУНИ ЗВИЖУДИЦИМА ИСПРАЋЕН СА ТЕРЕНА: Пораз на вечерашњем дуелу може означити крај мандата чувеног фудбалера на клупи плаваца

FOTO: Profimedia

Gosti su bili šesti na tabeli kada ih je preuzeo Vejn Runi krajem oktobra, ali doživeli su ''slobodan pad'' od tada. Popularni Vaza ih je vodio na osam mečeva, ''plavci'' su uspeli da ostvare samo jednu pobedu i pali su na 15. mesto na tabeli. 

Birmingem je proteklog vikenda ugostio Roteram ali nije mogao do čitavog plena na ''Sent Endruzu'' (0;0), što je razbesnelo navijače koji su zvižducima ispratili trenera i igrače u svlačionicu.

Generalno gledano, četa Vejna Runija izgleda dosta loše na terenu i pitanje je koliko će još strpljenja uprava imati sa legendom engelskog fudbala koja očigledno ne radi dobar posao.

Ono što dodatno otežava posao Runiju je činjenica da će se večeras sukobiti sa menadžerom Timom Robinsom kojeg nikada nije savladao u svojoj karijeri (tri remija, dva poraz)

Sa druge strane, Koventri je prošle sezone izgubio u plej-ofu za Premijer ligu i kao da ne može da zaboravi taj poraz jer uopšte ne liči na sebe u novoj kampanji.

Doduše, ostao je bez najboljeg igrača Gekereša koji je otišao u Sporting i tu rupu domaćini nisu uspeli da popune.

Treba istaći da nebeskoplavi izgledaju bolje na terenu u poslednje vreme, krajem novembra savladali su Milvol i Plimut, ali u prošlom kolu nisu mogli protiv Ipsviča koji je trenutno drugi na tabeli (1:2).

Iako zauzimaju razočaravajuću 17. poziciju izabranici Tima Robinsa imaju samo osam poena manje od ekipa koje se nalaze na mestima koja vode u plej-of, tako da ako nastave sa dobrim igrama mogu ih sustići jer ima još mnogo da se igra do kraja prvenstva.

Što se tiče međusobnih duela u skorijoj istoriji prednost ima Koventri koji je slavio na dva od poslednjih pet duela, a viđena su i tri remija.

Birmingem je u veoma lošem momentu i verujemo da će to nebeskpoplavi iskoristiti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!