OKRŠAJ KATOLIKA U ZELENO-BELOM! Hibsi su uhvatili zalet

V.D.

06. 12. 2023. u 12:28

VEČERAS od 20.45 u Glazgovu Seltik će ugostiti Hibernijan

ОКРШАЈ КАТОЛИКА У ЗЕЛЕНО-БЕЛОМ! Хибси су ухватили залет

Foto: Profimedia

Kelti dominiraju škotskim fudbalom i u poslednjih 13 sezona osvojili su čak 12 titula. Ruku na srce, tim uspesima doprinelo je izbacivanje Rendžersa u četvrtu ligu i dugi oporavak velikana iz plavog dela Glazgova, ali i pored toga titule se ne mogu osporiti.

Seltik je ove godine i učesnik Lige šampiona, ali u društvu Atletiko Madrida, Fejenorda i Lacija nije mogao da napravi značajniji rezultat. Kolo pre kraja grupne faze osvojio je samo jedan bod i izgubio sve šanse za proleće u Evropi. 

Kampanja za odbranu titule ide po planu. Izabranici Brendana Rodžersa su prvi na tabeli sa 39 osvojenih bodova što je za osam više od najvećeg rivala Rendžersa koji ima i meč manje.

Njihov današnji protivnik Hibernijan, čije su boje kluba takođe zeleno-bele, može se pohvaliti dobrom formom. Nakon poraza od "policajaca" momci iz Edinburga su vezali šest mečeva bez poraza, među kojima je i remi sa današnjim rivalom krajem oktobra. 

Hibsi su trenutno peti na tabeli i svakako cilj ove ekipe je da na kraju sezone uhvati treću poziciju koja vodi u kvalifikacije za UEFA takmičenja.

U domaćem timu večeras uz dugo povređene Makartija i Abadu neće biti ni japanskog dvojca Hatate-Maeda, dok su gosti oslabljeni za neigranje veterana Adama le Fondrea.

Zanimljivo je da Seltik nije slavio na poslednja dva meča protiv večerašnjeg rivala sa kojim osim boja ima i zajedničku katolička veroispovest. Kao što smo već rekli, u prvom ovosezonskom meču viđen je remi, dok je u poslednjem prošlosezonskom Hibernijan deklasirao Kelte sa 4:2, tako da očekujemo da Rodžersovi izabranici prekinu post protiv "prijateljskog" tima iz Edinburga i upišu nova tri boda.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,62)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)