ADEM LJAJIĆ NOSI NOVI PAZAR U EVROPU: ''Plavo-belima'' neće biti lako protiv tradicionalno teškog protivnika

V.M.

01. 12. 2023. u 09:30

U 17. kolu Superlige Srbije, fudbaleri Novog Pazara će ugostiti Javor od 16.30.

АДЕМ ЉАЈИЋ НОСИ НОВИ ПАЗАР У ЕВРОПУ: Плаво-белима неће бити лако против традиционално тешког противника

FK Novi Pazar

Domaćini su preko leta doveli zvučna imena poput Adema Ljajića, Marka Šćepovića i Sejdube Sume kako bi napali plasman u Evropu, a s obzirom na to da se nalaze na četvrtom mestu, može se reći da im dobro ide.

Ekipa se polako uigrava i najbolju partiju ove sezone pružili su u prošlom kolu kada su dominantno savladali Radnički 1923 u Kragujevcu sa 4:0. Dva gola na meču postigao je Obradović, a u listu strelaca su se još upisali pomenuti Suma i Ljajić koji je uz pogodak podelio i dve asistencije.

Kako vreme odmiče, nekadašnji reprezentativac Srbije pruža sve bolje partije, a skoro je izjavio da misli da napreduje iz dana u dan, pogotovo u vidu fizičke spreme i da će biti sve bolji na terenu.

Pre tog meča Pazarci su pobedili Radnički iz Niša, takođe u gostima sa 1:0, tako da će danas juriti superligaški het-trik.

Kao što tradicija nalaže, ''plavo-beli'' imaju veoma jak domaći teren. Na sedam utakmica ove sezone ostvarili su pet pobeda uz koje su doživeli dva poraza, a jedan od njih bio je od lidera Partizana.

Sa druge strane, nakon tri vezana ligaška poraza Javor se vratio na pobedničke staze. Prvo je pred svojim navijačima bio bolji od Spartaka sa 2:0, a zatim je na istom stadionu ubedljivo savladao Voždovac, 4:0.

Tim trijumfima četa bivšeg selektora Srbije Radovana Ćurčića se popela na osmu poziciju i sada zauzima mesto koje vodi u plej-of, što je i cilj gostiju ove sezone.

Zanimljivo je da ekipa Javora generalno ne leži Novom Pazaru jer je slavila na čak osam od poslednjih deset međusobnih duel, uključujući i trijumf sa starta kampanje kada je u Ivanjici bilo 3:1.

Ovi rivali vole da igraju utakmice sa velikim brojem pogodaka i na njihovim mečevima ove sezone u proseku pada više od tri gola.

Iako tradicija nalaže drugačije, verujemo da će Pazarci iskoristiti nalet u kojem se nalaze i osvojiti barem bod pred svojim navijačima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024