ZVEZDA SE OKREĆE SUPERLIGI: Napredak je prošle godine odoleo šampionu pod Bagdalom

O. M.

03. 12. 2023. u 10:23 >> 10:23

ŠAMPION Srbije Crvena zvezda gostuje NApretku u utakmici 17. kola Super lige Srbije. Utakmica se igra na stadionu "Mladost" pod Bagdalom od 15. časova.

ЗВЕЗДА СЕ ОКРЕЋЕ СУПЕРЛИГИ: Напредак је прошле године одолео шампиону под Багдалом

FOTO: M. Vukadinović

"Crveno-beli" u utakmcu ulaze sa drugog mesta na tabeli šampionata Srbije, a zaostatak za liderom Partizanom je šest bodova nakon što su "crno-beli" u subotnjem derbiju kola savadali vojvodinu sa 3:1.

Svi u tavoru srpskog šampiona, počev od rukovodstva i stručnog štaba, preko igrača pa do navijača, razočarani su eliminacijom iz evropskih klupskih takmičenja, koja je usledila porazom u Bernu od Jang bojsa tokom sedmice. 

"Delije" su čak izdale i saopštenje u kome su istakli da zalaganje igrača i naročito trenera (Barak Bahar) moraju da se promene u nastavku prvenstva, jer, kako su naveli, "Zvezda je daleko od forme sa priprema i početka sezone, kada se ovom timu predviđala blistava budućnost".

Zaista, činilo se pred početak sezone da će četa Baraka Bahara posle nastupa u pripremnom periodu prošetati do još jedne titule a oni su već tri puta rezultatski podbacili u prvenstvu, izgubivši ceo plen od Voždovca i od Čukaričkog, dok je protiv TSC-a iz Bačke Topole osvojila samo bod.

Osim toga, crveno-beli su neubedljivi i kada pobeđuju pa je malo nedostajalo da ostanu bez boda ili oba u duelu protiv novajlije u ligi, Železničara iz Pančeva, koji je u poslednjem kolu pred reprezentativnu pauzu vodio od 16. do 60. minuta, a onda sve do deset minuta pre kraja imao bod u džepu. Pobedu Zvezdi u toj utakmici doneli su rezervisti Mirko Ivanić i Jovan Mijatović, a oba gola su postignuta na asistenciju Gelora Kange.

Protiv TSC-a pobeda je ispuštena u poslednjim trenucima utakmice kada je Đakovac izjednačio za vicešampiona, a jedina sigurna pobeda u poslednje vreme u Ligi bila je ona nad Radnikom iz Surdulice, u kojoj su crveno-beli pobedili sa 3:1. 

Zvezdi neće biti lako u Kruševcu, gde prošle sezone nije uspela da pobedi u dva susreta, doduše u četvrtfinalu Kupa je slavila posle penala - u regularnom toku bilo je 0:0, dok je u prvenstvu bilo 1:1, nakon što je Bojan Matić kasnim golom anulirao vođstvo gostiju iz Beograda koje je doneo Mirko Ivanić sredinom drugog dela igre.

Dodatan problem za šampiona predstavlja što će izraelski stručnjak Barak Bahar morati dobro da se pomuče kako bi sastavio prvih 11, zbog velikog broja prvotimaca koje neće imati na raspolaganju. Kapiten Aleksandar Dragović, defanzivci Nemanja Milunović i Milan Rodić, vezista Marko Stamenić i ofanzivac Aleksandar Katai neće ni putovati sa ekipom u Kruševac.

To nije sve, jer je pod znakom pitanja i Mirko Ivanić idalje oseća posledice povrede skočnog zgloba, ali će biti u sastavu s tim što će utakmicu verovatnije početi sa klupe za rezerve.

U prvom delu sezone, Zvezda je na stadionu "Rajko Mitić" ubedljivo savladala ekipu Napretka sa 4:0 i to je period igre crveno-belih o kome su delije pisale u saopštenju i čijem povratku se nadaju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&3+ (kvota 1,82) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!