DRAMA U ''GRUPI SMRTI'' DOSTIŽE VRHUNAC: Milan bez glavnog igrača dočekuje probuđene ''milionere''

V.M.

28. 11. 2023. u 19:46 >> 19:46

U jednom od zanimljivijih duela petog kola Lige šampiona Milan će na ''San Siru'' ugostiti lidera grupe ''F'' Borusiju Dortmund (21.00).

ДРАМА У ГРУПИ СМРТИ ДОСТИЖЕ ВРХУНАЦ: Милан без главног играча дочекује пробуђене милионере

Foto Profimedia

Ovogodišnja grupa ''smrti'' je svakako opravdala očekivanja jer se sve četiri ekipe bore za prolaz dalje u samoj završnici grupne faze. U najboljoj poziciji se nalazi Borusija sa sedam osvojenih bodova, odmah iza nje je PSŽ sa šest, a bez šanse nisu Milan (pet bodova) i Njukasl (četiri poena).

Rosoneri će večerašnji meč dočekati u dobroj atmosferi jer su za vikend izvojevali bitnu pobedu protiv Fiorentine rezultatom 1:0, a taj meč je obeležio debi mladog Frančeska Kamarde koji je sa 15 godina osam meseci i 15 dana postao najmlađi debitant u istoriji Serije A.

Tim trijumfom Milan je prekinuo negativan niz od četiri prvenstvena meča bez pobeda, a ujedno je i iskoristio remi Juventusa i Intera da im se dodatno približi na tabeli i sada zaostaje šest bodova za vodećim nerauzurima.

Što se tiče Lige šampiona, izabranici Stefana Piolija su upisali prvu pobedu savladavši PSŽ na ''San Siru'' sa 2:1. Škrinjar je doveo ''svece'' u prednost na tom susretu, ali domaćini su preokrenuli golovima Leaa i Žirua i tako se održali u borbi za nokaut fazu najjačeg evropskog takmičenja.

Zanimljivo je da Milan nijednom nije zatresao mrežu u Ligi šampiona pre tog meča, tako da je Leao svojim pogotkom prekinuo post rosonera koji je trajao 281 minut.

Sa druge strane, Dortmund je takođe prekinuo negativan niz u prvenstvu koji je trajao tri kola (dva poraza i remi) savladavši imenjaka iz Menhengladbaha rezultatom 4:2. 

Na taj način ustalio je svoje mesto u vrhu tabele, ali teško da će moći da se bori za titulu kao što je bio slučaj prošle godine, jer već zaostaje deset bodova za vodećim Leverkuzenom.

Drugačija je priča u Ligi šampiona gde je Borusija nakon samog jednog boda u uvodna dva kola ostvarila uzastopne pobede i tako se popela na čelo grupe ''F''. U oba navrata je bila bolja od Njukasla, na ''Sent Džejmsis parku'' 1:0 i kod kuće rezultatom 2:0.

''Milionerima'' će na večerašnjem meču cilj biti da izbegnu poraz, ali i eventualnim trijumfom bi napravili enorman korak ka nokaut fazi.

Milan i Borusija su se već sastali u drugom kolu i tada je na ''Signal Iduna parku'' viđena podela bodova u jednoj dosta tvrdoj utakmici bez puno prilika, 0:0.

Izostanci mogu odigrati ključnu ulogu na večerašnjm susretu pošto će domaćin biti bez najboljeg igrača Rafaela Leaa, sjajni Portuglaca će se na tribinama pridružiti Benaseru, Okaforu, Kaluluu i Musahu.

U redovima gosta neće biti Tome Menijea i Nmeče, a na raspolaganju Edinu Terziću bi trebali da budu oporavljeni Kobel, Emre Džan i Donjel Malen.

Verujemo da ćemo gledati dosta drugačiji meč od onog u Dortmundu, a uz golove predlažemo duplu šansu na Milan kojeg je izuzetno teško savladati na ''San Siru''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)