ČELSI OČEKUJE PAKLENA ATMOSFERA NA ''SENT DŽEJMSIS PARKU'': ''Svrake'' osakaćene povredama pred dolazak ''plavaca''

V.M.

25. 11. 2023. u 10:25

U jednom od mnogih derbija 12. kola Premijer lige, Njukasl će od 16 časova dočekati Čelsi.

ЧЕЛСИ ОЧЕКУЈЕ ПАКЛЕНА АТМОСФЕРА НА СЕНТ ЏЕЈМСИС ПАРКУ: Свраке осакаћене повредама пред долазак плаваца

Foto Profimedia

Oba tima igraju promenljivo na startu prvenstva i pobeda na današnjem susretu bi im mnogo značila tako da očekujemo jedan veoma zanimljiv okršaj na ''Sent Džejmsis parku''.

Što se tiče domaćina, on ove godine igra Ligu šampiona i to očigledno utiče na njegove nastupe u Premijer ligi koji su za lestvicu slabiji od onih prošlosezonskih.

Najbolji dokaz tome videli smo u poslednjem kolu pred pauzu kada su umorne ''svrake'' par dana posle poraza od Borusije (0:2) odigrali poptuno letargično na ''Vitalitiju'' gde ih je rutinski savladao Bornmut identičnim rezultatom.

Zbog tog neuspeha pali su na sedmo mesto i sada zaostaju šest bodova za Totenhemom koji zauzima četvrtu poziciju, poslednju koja vodi u Ligu šampiona.

Ipak, jedna stvar se nije promenila u odnosu na prošlu sezonu, a to su sjajne igre Njukasla pred svojim navijačima. Odigrali su šest mečeva na ''Sent Džejmsis parku'' i osvojili impresivnih 15 bodova, tako da imaju određenu dozu samopouzdanja pred ovaj meč.

Razlog nešto slabijim nastupima može se naći i u kadrovskim problmemi koji su redovni kod domaćina, a Edi Hau danas neće moći da raučuna na Tonalija, Vilsona, Burna, Targeta, Botmana i Barnsa, dok su pod upitnikom Almirom, Šer, Longstaf i Isak.

Sa druge strane, Čelsi je pred pauzu odigrao dve verovatno najzanimljivije utakmice u Premijer ligi ove sezone. Prvo je savladao Totenhem sa 4:1 u utakmici koja je imala tri poništena gola, dva crvena kartona i veliki broj šansi, a zatim je u premijerligaškom klasiku podelio plen sa Sitijem, 4:4.

Taj meč se sigurno može okarakterisati kao najbolji ove sezone, a možda i u nekoliko prethodnih godina. Igralo se u brzom ritmu, viđen je veliki broj preokreta, postizani su golovi na sve strane, a na kraju je konačan rezultat postavio Kol Palmer sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi, 4:4.

Očigledno je da plavci dižu formu, Poketino pronalazi pobedničku formulu i sigurno je da će igrati sve bolje kako sezone napreduje, ali treba istaći da se trenutno nalaze na razočaravajućem desetom mestu sa 16 osvojenih bodova.

Verujemo da će veliki broj povređenih igrača kod domaćina ograničiti kvalitet u ekipi i zbog toga predlažemo duplu šansu na Čelsi koji je u usponu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave