KRALJ BI DA SE VRATI NA TRON: ''Žuta podmornica'' ne sme da predstavlja težak zadatak za Ančelotijevu četu

V.M.

26. 11. 2023. u 14:43 >> 14:43

U 14. kolu španske Primere fudbaleri Kadiza će ugositi madridskog velikana (18:30).

КРАЉ БИ ДА СЕ ВРАТИ НА ТРОН: Жута подморница не сме да представља тежак задатак за Анчелотијеву чету

FOTO: Tanjug/AP

Domaćini se tradicionalno muče u uvodnom delu prvenstva, nisu upisali ligaški trijumf više od dva meseca, ali i pored toga se izvan zone ispadanja na 16. mestu sa deset osvojenih bodova, dva više od Selte koja je prva ekipa ispod crte.

Najveći problem Kadizu je svakako postizanje golova, samo deset puta su tresli mrežu do sada pa ne čudi što imaju najgori napad u La ligi i teško da će popraviti tu statistiku protiv Realove odbrane koja je najbolja u Španiji.

Reprezentativna pauza je došla u dobro vreme za ''žutu podmornicu'' koja je izgubila četiri od svojih poslednjih pet prvenstvenih utakmica.

Sa druge strane, pauza je loša legla Realu jer je za vreme iste zbog povreda izgubio dva veoma bitna igrača, Vinisijusa i Eduarda Kamavingu koji će odsustvovati barem do kraja kalendarske 2023. godine.

Dobra stvar za Ančelotijevu četu je to što se već plasirala u narednu fazu Lige šampiona, pa će iskusni stručnjak moći da izvodi najjači mogući sastav na prvenstvenim utakmicama.

Madriđani su trenutno drugi na tabeli i zaostaju dva boda za iznenađujućim liderom Đironom, ali imaju priliku da je novim trijumfom makar na kratko preteknu na tabeli jer Katalonci svoj meč 14. kola igraju u ponedeljak.

Nakon remija sa Valjekanom, Real se vratio na pobedničku stazu pre reprezentativne pauze kada je dominantno savladao Valensiju na ''Santijago Bernabeu'' sa 5:1.

Ono što daje dodatno samopouzdanje igračima španskog velikana su dobri nastupi na strani u poslednje vreme, naime na minula tri duela u gostima sakupili su sedam poena uključujući pobedu u ''El klasiku'' nad Barselonom na ''Monžuiku'' (2:1).

Što se tiče izostanaka, pored pomenutog dvojca Ančeloti neće moći da računa na Ardu Gulera, Tiba Kurtou, Orelijena Čuamenija, Edera Militaa i Kepu Arizabalagu.

Nešto je bolja situacija u redovima domaćina koji će biti bez Kuamea, Fernandeza i San Emeterija.

Real je prošle sezone savladao Kadiz u oba međusobna susreta, 2:0 i 2:1, a mi mislimo da će i po treći uzastopni put biti bolji od ''žute podmornice''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)