MOLDAVCI SE NADAJU SENZACIJI: Poslali su Poljsku u baraž, mogu li i Češku?

O. M.

20. 11. 2023. u 11:01

ČEŠKA dočekuje Moldaviju u odlučujućoj utakmici za direktan plasman na Evropsko fudbalsko prvenstvo koje će se narednog leta igrati u Nemačkoj. Utakmica je zakazana za 20 časova i 45 minuta na stadionu "Andruv" u Olomucu.

МОЛДАВЦИ СЕ НАДАЈУ СЕНЗАЦИЈИ: Послали су Пољску у бараж, могу ли и Чешку?

Profimedia

Gotovo nestvarno bi pre samo nekoliko meseci zvučalo da je neko pomenuo makar i mogućnost da će Moldavija u poslednjem kolu kvalifikacija imati priliku da se izbori za plasman na završni turnir Evropskog prvenstva. 

Još veću nevericu izaziva podatak da će "trikolore" plasmana u Nemačku možda koštati remi sa Farskim Ostrvima kod kuće. Da nije bilo njega, danas bi im u Olomucu odgovarao i remi sa golovima. Ovako, moraće da pobede Čehe koji su kod kuće izgubili samo jednu od 16 utakmica odigranih u poslednje tri godine i to od Portugala.

Česima ni poraz ne bi zatvorio vrata EURO 2024 jer su obezbedili baraž, iako su u Ligi nacija ispali iz A divizije u B. S druge strane, Moldavija je za jedan gol ostala bez promocije u C diviziju pa će i u narednom ciklusu igrati sa najlošijim ekipama Evrope u ovom takmičenju. 

Nema sumnje da je razlika u kvalitetu između ove dve ekipe velika, ali to je samo "na papiru". Moldavci su važili za autsajdere i protiv Poljske, pa su orlovima otkinuli pet bodova i poslali ih u baraž iako su slovili za najveće favorite grupe.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1-1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu