"LEOPARDI" SU DOBRO POČELI KVALIFIKACIJE: Sudanci se nadaju istorijskom prvom plasmanu na Mundijal

O. M.

19. 11. 2023. u 13:36

SUDAN i Demokratska Republika Kongo sastaju se u drugom kolu grupe B kvlaifikacija za Svetsko prvenstvo.

ЛЕОПАРДИ СУ ДОБРО ПОЧЕЛИ КВАЛИФИКАЦИЈЕ: Суданци се надају историјском првом пласману на Мундијал

FOTO: Profimedia

Utakmica se igra na neutralnom terenu, stadionu "Ugo Čaves" u libijskom Bengaziju.

U prvom kolu Kongo je sa 2:0 savladao Mauritaniju na svom terenu, a Sudan je odigrao nerešeno 1:1 sa reprezentacijom Toga na istom ovom stadionu.

Senegal je u prvom kolu opravdao ulogu favorita ove grupe, pobedom nad Južnim Sudanom. Pošto samo prvoplasirani ide dalje, današnjim rivalima će verovatno ostati borba za drugo mesto.

Četiri najbolja drugoplasirana tima imaće priliku da preko baraža i interkontinentalnog plej-ofa dođe na mala vrata do Mundijala. Sudan tamo nikada nije igrao, a DR Kongo je pod tadašnjim imenom Zair učestvovao u Nemačkoj 1974. kada je doživeo i najteži poraz u svojoj istoriji, 0:9 od Jugoslavije.

Pre utakmice sa Togom Sudan je odigrao četiri prijateljske utakmice u kojima je ostvario po jednu pobedu i poraz, uz dve nerešene. A pre svih tih utakmica igrao je sa današnjim rivalom, u kvalifikacijama za AFKON izgubio je sa 2:0 u Kinšasi. U prvoj utakmici, u Durmanu bilo je 2:1 za Sudan, koji na ovoj utakmici neće imati pomoć domaćih navijača.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)