"PUSTINJSKE LISICE" SU NEPOBEDIVE: Mozambik se nada baražu

O. M.

19. 11. 2023. u 11:24

ALŽIR gostuje Mozambiku u drugom kolu grupe G afričke zone kvalifikacija za odlazak na Svetski kup u Severnoj americi 2026. godine.

ПУСТИЊСКЕ ЛИСИЦЕ СУ НЕПОБЕДИВЕ: Мозамбик се нада баражу

Foto: Profimedia

Utakmica se igra na stadionu u Zimpetu, predgrađu glavnog grada mozambika MAputa, s početkom od 14 časova.

Obe reprezentacije su pobedile u prvom kolu. Alžir je kao domaćin savladao Somaliju sa 3:1, a jedan od golova za "pustinjske lisice" postigao je i veteran Islam Slimani, najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima i nekadašnja zvezda Premijer lige, koji poslednje igračke dane broji u brazilskoj Seriji A gde se sa Koritibom bori za opstanak.

Bila je to deveta uzastopna utakmica Alžira bez poraza, a 18. ako se poraz na penale u finalu Afričkog kupa nacija računa kao remi.

Alžir nije igra ona poslednjem mundijalu jer je u poslednjoj rundi kvalifikacija izgubio od Kameruna. Ovaj novi ciklus kvalifikacija igra se po novom sistemu, jer je Afrika dobila četiri dodatna mesta u završnici. Neće više pobednici grupa razigravati za plasman na mundijal nego će ići direktno, dok će za mesto u interkontinentalnom plej-ofui četiri najbolje drugoplasirane selekcije igrati jednokružni baraž.

Mozambik se nada upravo jednom od tih mesta, mada će za njih i to biti teško u konkurenciji Gvineje koja objektivno ima jači tim, sa Kejtom, Girasijem, Konateom, Dijavarom i ostalim igračima jakih evropskih timova. Reprezentativci Mozambika uglavnom igraju u domaćoj ligi i nižim portugalskim ligama.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić