PRVI OVOSEZONSKI ''DERBI DELA KAPITALE'': Lukaku i Dibala prekidaju post dug sedam godina?

V.M.

12. 11. 2023. u 11:18 >> 11:18

O tome ko je trenutno glavni u prestonici odlučivaće Lacio i Roma na ''Olimpiku'' od 18 časova.

ПРВИ ОВОСЕЗОНСКИ ДЕРБИ ДЕЛА КАПИТАЛЕ: Лукаку и Дибала прекидају пост дуг седам година?

Foto Profimedia

Prvi derbi u sezoni ima uvek veliki značaj i često ume da preokrene smer sezone rimskih velikana. To je baš ono što im treba, jer ni jedni ni drugi trenutno ne blistaju u Seriji A. 

Nakon što je prošle godine bio drugi, Lacio ne pruža ni približno dobre partije i trenutno je deseti, dok je Roma nešto bolja sa osvojenim bodom viška i sedmim mestom na tabeli.

Proteklog vikenda, domaćini su prekinuli niz od tri uzastopna ligaška trijumfa porazom od Bolonje (0:1), dok je ''vučica'' u dramatičnoj završnici pogocima u sudijskoj nadoknadi preokrenula protiv Lećea (2:1).

Heroj današnjih gostiju bio je Romelu Lukaku koji je u 95. minutu uradio ono što radi od kada je obukao drest đalorosa, a to je sprovođenje lopte u mrežu. Sjanom Belgijancu očigledno prija na Apeninima jer tu pruža ubedljivo najbolje partije i treći je na listi strelaca Serije A sa šest pogodaka.

Lukaku će u navali imati podršku Paola Dibale koji je preko nedelje preskočio utakmicu Lige Evrope i navijači se nadaju da je baš ovo taj meč kada će moćni duo ''kliknuti'' i doneti nova tri boda Romi.

Sa druge strane, najveću pretnju će predstavljati igrači starog kova u vidu Imobilea, Luisa Alberta i Felipea Andersona i upravo je Brazilac taj koji je prošle sezone rešio jedan od derbija svojim golom.

Lacio možda ulazi sa više samopozudanja u današnji obračun jer je preko nedelje savladao Fejenord (1:0) i tako napravio veliki korak ka nokaut fazi Ligi šampiona, dok su gosti poraženi od Slavije iz Praga (0:2) i Žože Murinjo je vidno bio iznerviran slabim zalaganjem svojih igrača koje je rekao da neće zaboraviti čak iako slave u derbiju.

Takođe na ruku nebeskoplavima ide činjenica da su prošle sezone dva puta bili bolji od Rome, u oba navrata po 1:0, a vredi napomenuti da kao domaćini u ''Derbi dela Kapitaleu'' nisu izgubili još od  2016. (pet pobeda, dva remija).

U odnosu na neke od prethodnih godina, zanimljivo je da je Lacio taj koji igra tvrd fudbal sa malo uzbuđenja i poslednja tri meča u svim takmičenjima su mu završeni identničnim rezultatom, 1:0, dok na Rominim utakmicama ''sve pršti'' od preokreta i velikog broja pogodaka, o čemu najbolje svedoči njena gol-razlika, 22:14.

Bitan faktor na 181. zvaničnom izdanju čuvenog derbija može biti fizička sprema igrača. Kod domaćina su pod velikim znakom pitanja Zakanji, Luis Alberto i Marušić, dok u redovima vučice sigruno neće biti Smolinga, odnosno Ejbrahama, a ne zna se koliko mogu Spinacola i Pelgerini za koje se očekuje da započnu sa klupe.

Verujemo da ćemo gledati jedan dosta tvrd meč, sličan onim iz prošle sezone, ali sada bi prednost dali Romi koja će uraditi sve kako po treći uzastopni put ne bi bila poražena od najvećeg rivala.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&|0-1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!