TSC AUTSAJDER PROTIV "BRAZILACA IZ BRIZGAUA": Frajburgu pobeda donosi plasman u nokaut fazu

O. M.

09. 11. 2023. u 18:06 >> 18:06

TSC iz Bačke Topole gostuje Frajburgu u četvrtom kolu grupe "A" Lige Evrope. Utakmica se igra na stadionu "Evropa park" u Frajburgu od 21 čas.

ТСЦ АУТСАЈДЕР ПРОТИВ БРАЗИЛАЦА ИЗ БРИЗГАУА: Фрајбургу победа доноси пласман у нокаут фазу

FOTO: M. Vukadinović

Vicešampion Srbije nalazi se na poslednjem mestu u grupi sa samo jednim bodom i gotovo da više nema šanse za plasman u nokaut fazu drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja. Ako večeras izgubi, a Vest hem ostane neporažen protiv Olimpijakosa, neće više biti ni teoretske šanse za ekipu iz Bačke Topole. U tom smislu, našem predstavniku više odgovara da Vest hem pobedi Olimpijakos, jer bi onda grčki tim ostao dostižan u trci za treće mesto koje vodi u nokaut fazu Lige konferencija.

Seriju loših rezultata, devet utakmica bez pobede, koja je počela porazom od Vest hema u prvom kolu Lige Evrope, TSC je konačno prekinuo pobedom u derbiju protiv Čukaričkog od 2:0 na Banovom brdu. Najavu izlaska iz krize predstavljao je svakako remi protiv šampiona Crvene zvezde.

Plavo-beli su sada treći sa 26 bodova posle 13 kola. Drugoplasirana Zvezda beži im pet bodova, a lider Partizan 11.

Frajburg je pre ovog kola Lige Evrope izjednačen na prvom mestu, sa šest osvojenih bodova, koliko ima i Vest hem, ali Englezi su pobedili u međusobnom susretu. Osim toga, Olimpijakos, ima samo dva boda manje i nema sumnje da je trijumf u duelu sa TSC imperativ za klub iz Nemačke. 

Frajburg, za razliku od dobrih rezultata u Evropi, mnogo više problema ima u nacionalnom šampionatu, gde se posle deset odigranih kola nalazi na osmom mestu na tabeli, sa 14 osvojenih bodova. 

Na to u velikoj meri utiče tempo igranja četvrtak-nedelja, a za sada "Brazilci iz Brizgaua" više pažnje posvećuju evrosceni.

Nakon trijumfa protiv TSC-a u trećem kolu, domaći su zabeležili poraz od Bajera iz Leverkuzena 2:1 i remi sa Menhengladbahom 3:3, uz iznenađujuću eliminaciju iz Kupa Nemačke od Padeborna.

Trener Frajburga Kristijan Štrajh neće moći da računa na najboljeg igrača tima Rolanda Salaija koji će zbog povrede kuka propustiti i poslednje dve utakmice mađarske reprezentacije u kvalifikacijama za odlazak na EURO 2024. 

Mi očekujemo da će domaći tim slaviti ubedljivo na večerašnjem meču.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3-5 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)