LEVANDOVSKI SE VRATIO: Barselona protiv Sosijedada leči rane iz El Klasika

O. M.

04. 11. 2023. u 09:01

ŠAMPION Španije Barselona gostuje Real Sosijedadu u poslednjoj utakmici subotnjeg programa španske La lige. Susret je zakazan za 21 čas na stadionu Anoeta u San Sebastijanu.

ЛЕВАНДОВСКИ СЕ ВРАТИО: Барселона против Сосиједада лечи ране из Ел Класика

Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Barsa u ovaj meč ulazi poljuljanog samopouzdanja posle poraza u El klasiku. Real Madrid je zahvaljujući senzacionalnom Džudu Belingamu preokrenuo početno vođstvo šampiona koje je došlo preko Ilkaja Gundogana na samom startu utakmice. Barselona je prvi put u istoriji Real ugostila na Olimpijskom stadionu u Monžuiku jer se Kamp nou renovira.

S druge strane, u Sosijedadu imaju razloga za optimizam jer ekipa igra odlično od početka sezone. pretrpeli su samo dva poraza, oba na gostovanju madridskim ekipama. U poslednjem kolu su tek u zaustavnom vremenu ostali bez dva boda protiv Rajo Valjekana koji je uspeo da izjednači na 2:2. Pet pobeda, četiri nerešene i pomenuta dva poraza dovoljna su za 19 bodova i peto mesto, a dobro guraju i u Ligi šampiona gde su posle trećeg kola prvi na tabeli sa sedam bodova u nimalo lakoj konkurenciji intera, Benfike i Salcburga.

I Barsi je poraz od Reala bio prvi u sezoni a u Ligi šampiona su dominantni sa svih devet bodova koje su osvojili pobedama nad portom, Šahtjorom iz Donjecka i šampionom Belgije Antverpenom koga su deklasirali u prvom kolu sa čak 5:0.

Trener Sosijedada Imanol Algvasil ni na ovom meču neće moći da računa na Andrea Silvu, Kirana Tirnija i Martina Merkuelanza.

Što se tiče Barselone, Robert Levandovski i Rafinja su ušli sa klupe protiv Real Madrida prošlog vikenda i mogli bi da počnu ovde, dok se Pedri takođe vratio u tim.

U konkurenciji je i Žil Kounde, koji se vratio na klupu u El Klasiku, ali Frenki de Jong je i dalje odsutan uprkos tome što se vratio na trening uoči utakmice sa blankosima.

Prošle sezone Sosijedad i Barselona igrali su tri puta. Barselona je pobedila u prvenstvenom meču u San Sebastijanu, ali je Sosijedad uzvratio na Nou kampu. Treći meč odigral isu u četvrtfinalu Kupa Kralja a Barselona je tada slavila na svom stadionu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!