ARSENAL TRIJUMFOM MOŽE DO PRVOG MESTA: Najbolji napad lige nošen hukom sa tribina ''Sent DŽejmsis parka'' ima drugačije planove

V.M.

04. 11. 2023. u 15:13 >> 15:13

U jednom od derbija 11. kola Premijer lige, fudbaleri Njukasla će od 18:30 ugositi ekipu Arsenala.

АРСЕНАЛ ТРИЈУМФОМ МОЖЕ ДО ПРВОГ МЕСТА: Најбољи напад лиге ношен хуком са трибина Сент Џејмсис парка има другачије планове

FOTO: EPA

Domaćin je značajno podigao formu nakon slabog starta sezone i osokoljen velikom pobedom na ''Old trafordu'' dočekuje goste koji će bar na kratko pokušati da preuzmu prvo mesto od svoj najvećeg rivala Totenhema koji drži tron sa dva poena prednosti u odnosu na ''tobdžije''.

Njukasl je počeo da liči na onu ekipu koja je igrala sjajan fudbal prošle godine i neporažen je na poslednjih šest utakmica u Premijer ligi. Za vreme te sjajne serije upisao je četiri pobede uz dva remija, a čak na pet od šest mečeva postizao je dva ili više pogotka.

''Svrake'' su preko nedelje imale obaveze u EFL kupu gde su u reprizi prošlogodišnjeg finala gostovali Junajtedu i u dominatnom stilu su izvojevali pobedu na ''Old trafordu''.  Almiron ih je doveo u prednost, a veliki trijumf potvrdili su mladi Hol i Kalum Vilson (3:0). 

Na sve to, izabranicima Edija Haua solidno ide i u Ligi šampiona u koju su se vratili nakon 20 godina, trenutno su treći u grupi ''F'' (grupi smrti), ali zaostaju samo dva boda za vodećim PSŽ-om i očekuje ih velika borba za plasman u narednu rundu.

Sa druge strane, Arsenal je u prošlom kolu dočekao Šefild kojeg je ubedljivo savladao sa 5:0. Zvezda utakmice bio je Edi Nketija koji je tri puta tresao mrežu, a u listu strelaca su se upisali Fabio Vijeira i Tomijasu.

Tim trijumfom gosti su se održali na drugom mestu i tako nastavili da pritiskaju iznenađujući vodeći Totenhem koji igra fantastično ove sezone i očekuje se da veliki rivali uz Mančester siti vode glavnu reč u borbi za titulu.

Za razliku od Njukasla, ''tobdžije'' se nisu lepo provele u Liga kupu preko nedelje. Gostovali su gradskom rivalu Vest hemu koji je odigrao sjajno i zasluženo slavio na ''London stadionu'' rezultatom 3:1.

Ipak, samopouzdanje igračima Arsenala daje činjenica da pružaju veoma dobre partije na gostovanjima u Premijer ligi ove sezone. Na četiri meča osvojili su deset bodova i pokušaće da nastave u tom ritmu.

Takođe vredi napomenuti da i dalje nisu osetili gorčinu poraza u najjačoj ligi sveta, ostvarili su sedam pobeda i odigrali tri remija.

Arteta je dosta radio na očvršćivanju defanzive ekipe preko leta što se i vidi u statistici s obzirom da je jedino Mančester siti primio manje golova od ''tobdžija'' u čitavoj ligi (sedam naspram osam).

Izostanci mogu igrati bitan faktor u ovom derbiju, domaćin će biti bez Botmana, Isaka, Tonalija i Barnsa, dok kod gosta neće biti Žezusa, Partija i Timbera.

Zanimljivo je da na poslednjih deset međusobnih duela nijednom oba tima nisu postigla po gol, a mi verujemo da je došlo vreme da se ta serija prekine pošto su napadi oba tima raspucani ove sezone (Njuka postigla 26 golova, Arsenal 23).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave