TOTENHEMOV NAJBOLJI START OD SLAVNE 1960/61: Donosi li Postekoglu titulu "pevcima" posle 63 godine?

O. M.

27. 10. 2023. u 14:38 >> 14:38

LIDER Premijer lige Totenhem otvara 10. kolo engleskog fudbalskog šampionata. "Sparsi" gostuju Kristal palasu u "malom londonskom derbiju", a utakmica na Selhurst parku počinje u 21 čas po srednjoevropskom vremenu.

ТОТЕНХЕМОВ НАЈБОЉИ СТАРТ ОД СЛАВНЕ 1960/61: Доноси ли Постекоглу титулу певцима после 63 године?

Tanjug/AP

Start tekuće sezone je najbolji Totenhemov otkad se igra Premijer liga i drugi najbolji u elitnom razredu engleskog fudbala posle 1960/61. kada su osvojili drugu i poslednju titulu šampiona i vezali 11 pobeda u prvih 11 kola. Sada su posle devet kola skupili 23 boda iz sedam pobeda i dva remija. 

Novi menadžer Angelos Postekoglu je izgleda posložio kockice i Totenhem je konačno konkurentan u borbi za titulu, prvi put od one nesrećne 2015/16. kada su dugo bili u trci  za prvim mestom sa Lesterom, a na kraju izgubili i drugo od najvećeg rivala Arsenala.

Na svakoj utakmici ove sezone do sada su postigli najmanje jedan gol, a u osam od devet utakmica postigli su dva ili više. Četiri puta su sačuvali mrežu. Imaju drtugu najbolju odbranu u ligi iza Mančester sitija i četvrti najubojitiji napad, posle Njukasla, Aston vile i Brajtona. Upravo je odbrana doživela najveće preobraženje, pošto su prošle godine primili čak 63 gola, što je u najvećoj meri i uticalo da ostanu bez plasmana u Evropu. 

Napad je prošle sezone bio ubojit, naravno, zahvaljujući Hariju Kejnu koji je ovog leta prešao u Bajern željan trofeja, a iza sebe je izgleda ostavio tim koji će ove godine možda i da se okiti titulom. Na prvom mestu liste strelaca "pevaca" sada je Korejac Son koji je godinama unazad bio možda pomalo i nepravedno zapostavljen od medijskih svetala u senci Kejna. On je postigao sedam golova do sada, samo tri manje nego u celoj prošloj sezoni, a podršku ima najviše u Džejmsu Madisonu, koji je tri puta tresao mrežu u Premijer ligi, ali sa pet asistencija zaostaje samo jednu za liderom lige u ovoj kategoriji, Kiranom Tripijeom iz Njukasla.

Totenhem ove sezone ne igra Evropu ali raspored je svejedno zgusnut. Još u ponedeljak, Postekogluovi izabranici zatvorili su prethodnu rundu, a već danas otvaraju ovo kolo. Imajući to u vidu može se očekivati da će ovaj Australijanac grčkog porekla izvršiti promenu ili dve u sastavu.

Za sada je izvesno da će u odnosu na sastav koji je odneo pobedu nad Fulamom (2:0) u ponedeljak, tim pojačati vezista Iv Bisuma. Malijac je protiv "kolibara" odslužio suspenziju i spreman je da se pridruži Pape Saru u veznom redu. Ukoliko Senegalac ne bude spreman, a prijavljena mu je lakša povreda, onda će dvojac zadnjih veznih verovatno činiti Bisuma i Danac Pjer Emil Hojbjerg.

Kristal palasu su mnogi ako ne i većina pred ovu sezonu predviđali tešku i neizvesnu borbu za opstanak, ali kako sada stvari stoje, stari lisac Roj Hadžson sklopio je tim za sredinu tabele.

Orlovi su trenutno 11. sa po tri pobede, nerešene i poraza i 12 bodova. Imajući u vidu kako očajno igraju Šefild junajted, Bornmut, Luton, pa i Everton, već je jasno da se Palas neće bortiti za opstanak, mada je malo verovatno i da će igrati neku značajniju ulogu u krojenju vrha tabele. Ovo najviše zbog toga što ekipa postiže malo golova, tek je Bornmut postigao manje od njih ove sezone, ali zato je odbrana jedna od čvršćih u ligi, tačnije peta najbolja.

Naravno, iznenađenja su uvek moguća, naročito u derbijima, pa bili oni i "mali gradski derbiji", ali Kristal palas prošle godine nije uspeo da pobedi nijednu od ekipa iz takozvane "velike šestice" u koje spada i Totenhem.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG:X2&0-3 (kvota 1,81) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)