KOLUMBIJA PRESKOČILA KATAR: "Ludak" vodi podmlađene Urugvajce u Severnu Ameriku

O. M.

12. 10. 2023. u 10:21

JUŽNOAMERIKANCI su stigli do trećeg kola kvalifikacija za Mundijal 2026, a jedan od derbija ove runde je duel Kolumbije i Urugvaja. Utakmica se igra od 22 časa po srednjoevropskom vremenu, na stadionu "Roberto Melendes" u Barankili.

КОЛУМБИЈА ПРЕСКОЧИЛА КАТАР: Лудак води подмлађене Уругвајце у Северну Америку

FOTO: AP/Tanjug

Kolumbijci su preskočili prethodni Mundijal u Kataru jer su zauzeli tek šesto mesto u kvalifikacijama. Ovaj ciklus počeli su sasvim solidno i u prve dve utakmice skupili četiri boda.

Na startu su pobedili Venecuelu sa 1:0, golom napadača Verdera iz Bremena Rafaela Borea. Posle toga izborili su remi bez golova na teškom gostovanju u Čileu. Bila je to 13. uzastopna utakmica "trikolora" bez poraza, a u tom periodu ostvarili su deset pobeda i tri remija. Poslednji put izgubili su od Argentine sa 1:0 u februaru 2022. godine, a kod kuće u januaru iste godine od Perua, kada je takođe bilo 1:0.

Urugvaj je u prva dva kola imao polovičan učinak, pobedio je Čile kod kuće sa 3:1, a izgubio na gostovanju Ekvadoru sa 2:1. Od maja ove godine Uruse predvodi Marselo Bjelsa, koji je postao tek drugi stranac selektor u istoriji nebeskoplavih.

Nekadašnji šampioni sveta u ovaj ciklus kvalifikacija ušli su bez ikona reprezentacije, Luisa Suareza, Edinsona Kabanikja, Dijega Godina i Fernanda Muslere. Od Mundijala nisu pozivani ni Rodrigo Bentakur, Hoze Himenez, a "ludak" od svog imenovanja nije zvao ni ranije standardne Lukasa Toreiru i Sebastijana Koatesa.

Koliko podmlađeni Urugvaj može sa proverenim stručnjakom na klupi tek treba da se vidi. Poslednja dva duela ovih reprezentacija završena su bez golova, a pre toga je Urugvaj pobedio sa 3:0. Kolumbija je poslednji put savladala Urugvaj sada već davne 2014. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini