ČEŠKA IDE U TIRANU PO PRVO MESTO: Silvinjo vodi Albance na EURO?

O. M.

12. 10. 2023. u 09:45

DERBI utakmica sedmog kola grupe E kvalifikacija za EURO 2024 igra se ovog četvrtka od 20 časova i 45 minuta u Tirani, gde domaća Albanija dočekuje Češku.

ЧЕШКА ИДЕ У ТИРАНУ ПО ПРВО МЕСТО: Силвињо води Албанце на ЕУРО?

Foto: AP

"Crni orlovi" su na iznenađenje svih lideri grupe sa 10 bodova. Doduše, imaju utakmicu više od Češke koja je druga sa osam, ali pravi šok je pozicija Poljske, koja je tek četvrta sa šest bodova iz pet utakmica.

Albanija je pre tačno mesec dana pobedila upravo prve favorite grupe. Bilo je 2:0 na ovom istom stadionu, golovima Asanija i Dakua.

Izabranicima Brazilca Silvinja verovatno bi i bod u ovom meču bio dovoljan za plasman u Nemačku jer ih posle očekuju utakmice sa Farskim Ostrvima i Moldavijom, mada ove potonje ne bi trebalo potcenjivati jer su uspeli da pobede Poljsku i osvoje bod protiv Češke.

Naši susedi su se do sada samo jednom plasirali na Euro, bilo je to one nesrećne 2016. godine kada je UEFA stala na stranu velikoalbanske propagande i kaznila Srbiju zbog ulaska navijača u teren, isprovociranih zastavom "velike Albanije" koja je dronom ubačena na stadion.

Češka je na prošlom Euru stigla do četvrtfinala u kome je izgubila od Danske. "Lavovi" su ove godine neporaženi u četiri utakmice, što je veliki napredak posle prošlogodišnjeg košmara koji je nastupio nakon eliminacije u baražu za Mundijal. Tada je Češka vezala šest utakmica bez pobede, od kojih četiri uzastopna poraza.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)