SLOVENCI NADOMAK PLASMANA NA EURO: ''Zeleno-bela armija'' konačno prekinula crnu seriju

V.M.

17. 10. 2023. u 08:24

POSLE rutinskih pobeda krajem prošle nedelje, Severna Irska i Slovenija se pripremaju za novi obračun u okviru grupe ''H'' (20.45).

СЛОВЕНЦИ НАДОМАК ПЛАСМАНА НА ЕУРО: Зелено-бела армија коначно прекинула црну серију

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Zeleno-bela armija prekinula je bolnu seriju poraza pobedom nad San Marinom od 3:0, dok su razigrani gosti istim rezultatom nastavili sa sjanim igrama savladavši Fince pred svojim navijačima.

Severna Irska nije znala za uspeh na pet vezanih utakmica, ali je ponovo upisala trijumf protiv ekipe koju je i savladala na startu kvalfikacija, San Marina.

U prednost ju je doveo Pol Smit na neverovatan način postigavši makazice u petom minutu, dok su se u nastavku u listu strelaca upisali još Džoš Magenis i Konor Mekmanamin.

Večni fenjeraš San Marino je jedini tim koji izgubio od Severne Irske u Grupi ''H,'' a O'Nilova petoplasirana četa više nije u kontenciji za prva dva mesta zahvaljujući pobedama Slovenije i Danske, vodeći dvojac ima 10 bodova više od ''zeleno-bele'' armije tri utakmice pre kraja kvalifikacija.

Plej-of bi još uvek mogao da pruži spas za Severnu Irsku, koja će večeras pokušati da upiše dve uzastopne pobede po prvi put još od septembra 2021. godine.

Sa druge strane, Slovenci igraju sjajno tokom čitavih kvalifikacija i nadomak su prvog plasmana na Evropsko prvenstvu u 21. veku. U borbi protiv direktnog rivala, Finske, prikazali su odličnu partiju, a do pobede ih je vodila mlada nada Benjamin Šeško sa dva pogotka u prvom poluvremenu.

Izabranicima Matjaža Keka je to bio treći uzastopni trijumf, a vredi napomenuti da su za vreme te pobedničke serije postigli čak 11 golova (tri protiv Finske i po četiri protiv San Marina i Severne Irske).

Slovenija je trenutno prva u grupi ''H'' sa 16 osvojenih bodova, isto ima i drugoplasirana Danska, dok su im najbliži pratioci Finska i Kazahstan kojima beže četiri poena.

Večerašnji rivali su se susreli u Ljubljani pre nešto više od mesec dana i tada su u goleadi slavili Slovenci sa 4:2, a mi verujemo da će i večeras doći do tri boda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić