NEMA LEVANDOVSKOG NEMA PROBLEMA: Poljaci predvođeni novim selektorom marširaju ka Nemačkoj

V.M.

15. 10. 2023. u 11:58 >> 11:58

U okviru veoma neizvesne grupe ''E'', fudbaleri Poljske će dočekati Moldaviju (20:45).

НЕМА ЛЕВАНДОВСКОГ НЕМА ПРОБЛЕМА: Пољаци предвођени новим селектором марширају ка Немачкој

FOTO: AP/Tanjug

Večerašnji obračun će biti duel direktnih rivala za jedno od mesta koje vodi na Euro. Prva u grupi ''E'' je iznenađujuće Albanija i to sa 13 osvojenih bodova, četiri više od drugoplasirane Poljske kojoj za vratom dišu Češka i Moldavija sa po osam sakupljenih poena.

Domaćini su nakon slabog starta kvalifikacija odlučili da je vreme za rokadu na klupi, era Fernanda Santosa je veoma brzo i neuspešno završena, a na njegovo mesto je došao Mihal Probjež koji je pre toga vodio mladu selekciju.

Iskusni menadžer je svoj debi imao pre nekoliko dana i na njemu su ''orlovi'' bez većih problema savladali Farska Ostvra sa 2:0, u prvom delu igre mrežu je zatresao Šimanski, dok je u nastavku to učinio Buksa.

Iako su na ovim mečevima bez Robeta Levandovskog, Poljaci će i večeras biti favoriti, a optimizam je na visokom nivou nakon smene trenera i novi trijumf bi bio veliki korak ka Nemačkoj za ''orlove'' koji jure četvrti uzastopni plasman na Evropsko prvenstvo.

Dodatni motiv domaćini će imati u vidu osvete, jer ih je Moldavija šokirala u četvrtom kolu kada je nadoknadila zaostatak od 0:2 na poluvremenu i slavila sa 3:2.

Sa druge strane, gosti su u pohodu na svoj prvi plasman na Evropsko prvenstvo u istoriji.

Moldavija je prijatno iznenadila u dosadašnjem toku kvalifikacija i pokazala je da može da se nosi sa svima u grupi, a pre par dana je igrala prijateljski meč sa Švedskom na kojem je poražena sa 3:1.

Što se tiče samih kvalifikacija, ulaze u ovaj meč sa dosta samopouzdanja jer su vezali dva trijumfa i po prvi put će pokušati da vežu tri uzastopne pobede u kvalifikacionom ciklusu.

Prvo su bili bolji od Poljaka na već pomenutoj utakmici posle velikog preokreta, dok  su nakon toga bez većih problema pogotkom Race savladali Farska Ostrva.

Večeras očekujemo jednu zanimljivu utakmicu koja može odlučiti dosta toga o plasmanu u Nemačku i mi verujemo da je došlo vreme za osvetu Poljaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&|1-2 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)