HRVATI UHVATILI ZALET: ''Kockasti'' nikada nisu izgubili na svom terenu u kvalifikacijama za Euro!

V.M.

12. 10. 2023. u 15:14 >> 15:14

U obračunu vodećih timova grupe ''D'', Hrvatska će na ''Opus areni'' u Osijeku ugostiti Tursku (20.45).

ХРВАТИ УХВАТИЛИ ЗАЛЕТ: Коцкасти никада нису изгубили на свом терену у квалификацијама за Еуро!

FOTO: Tanjug/AP

Oba tima večerašnji susret dočekuju sa po deset osvojenih bodova, ali domaćini su prvi na tabeli jer su savladali Turke u drugom kolu pogocima Matea Kovačića (2:0), a uz to vredi napomenuti da su odigrali i meč manje od današnjeg rivala tako da bi novim trijumfom napravili veliki korak ka Evropskom prvenstvu koje se održava u Nemačkoj iduće godine.

''Kockasti'' su u međuvremenu bili nadomak svog prvog evropskog trofeja kada su dogurali do finala Lige nacija u kojem je bolja od njih bila Španija. Viđena je jedna jako tvrda utakmica, bez puno šansi za gol, tako da je posle 120 minuta na semaforu stajalo 0:0, a jedanaesterce je bolje izvodila ''crvena furija''.

Hrvatska je na protekla dva svetska prvenstva stizala do same završnice, u Rusiji je izgubila u finalu od Francuza, dok je u Kataru u borbi za treće mesto savladala Maroko.

Bliži se kraj zlatnoj generaciji predvođenoj Lukom Modrićem kojem će ovo biti poslednje veliko takmičenje i izabranici Zlatka Dalića će pokušati da se konačno okite zlatom.

Napustivši svoju ulogu trenera Adane Demirspora kako bi preuzeo reprezentaciju Turske, bivši trener Fiorentine i napadač Italije Vinčenco Montela sigurno će imati vatreno krštenje u svojoj prvoj utakmici kao selektor na ''Opus areni''.

Montela je na klupi zamenio Stefana Kunca koji je dobio otkaz nakon razočaravajućeg remija sa Jermenijom (1:1) i poraza od Japana u prijateljskoj utakmici (2:4).

Gosti su trenutno drugi na tabeli, ali vodiće veliku bitku do samog kraja za mesto koje vodi na Euro jer im za vratom dišu reprezentacije Velsa i Jermenije koje imaju po tri boda manje, a jedina bez šanse u grupi ''D'' je Letonija koja nije osvojila nijedan poen do sada.

Očekujemo jedan dosta zanimljiv meč u Osijeku, ali verujemo da će Hrvatska nastaviti neverovatnu tradiciju utakmica bez poraza na svom terenu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koja je počela još davne 1993. godine (28 pobeda, devet remija).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)