ARSENAL IMPRESIONIRAO NA POVRATKU U LIGU ŠAMPIONA: Može li vicešampion Francuske da nanese ''tobdžijama'' prvi poraz ove sezone?

V.M.

03. 10. 2023. u 09:00

U drugom kolu najjačeg evropskog takmičenja, razigrani Arsenal dolazi na ''Bolar-Deleliz'' (21:00).

АРСЕНАЛ ИМПРЕСИОНИРАО НА ПОВРАТКУ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Може ли вицешампион Француске да нанесе тобџијама први пораз ове сезоне?

FOTO: Tanjug/AP

Lans je na otvaranju takmičenja osvojio bod na gostovanju Sevilji (1:1), dok je Arsenal dominantnom pobedom nad PSV-om (4:0) istakao ozbiljnu kandidaturu za prvo mesto u grupi ''B''.

Domaćin je pre samo tri godine igrao u Ligi 2, a sada ima priliku da nastupa u najjačem evropskom takmičenju jer je prošle godine bio ubedljvio najveći hit francuskog prvenstva zauzveši drugo mesto sa samo dva poena zaostatka u odnosu na šampiona PSŽ.

Lans su preko leta napustili nosioci igre Luis Openda i Seko Fofana, te je bilo za očekivati da će imati slabiji start sezone ali nakon remija sa Seviljom znatno su podigli formu.

Prvo u savladali Tuluz sa 2:1, a pre par dana su bili bolji od Starzbura (0:1) čime su pobegli iz zone ispadanja, tako da izabranici Franka Eza u dobrom ritmu dočekuju engleskog velikana.

Sa druge strane, Arsenal pruža veoma dobre igre na startu sezone u kojoj i dalje ne zna za poraz.

Za vikend je bez većih problema savladao Bornmut na gostovanju (4:0) i tako je ikoristio kiks Sitija koji je izgubio od Vulvsa, pa su ''tobdžije'' sada treće na tabeli sa samo jednim bodom zaostatka u odnosu na branioca titule.

Izabranici Mikela Artete su odigrali deset utakmica u svim takmičenjima, upisali su osam pobeda uz dva remija, a već su i osvojili jedan trofej kada su na startu sezone bili bolji od ''građana'' u Komjuniti šildu.

Arsenal je odličan na strani ove godine, upisao je četiri pobede na isto toliko gostovanja bez primljenog gola i danas će pokušati da produži taj niz, a ako mu to pođe za rukom napraviće veliki korak ka osmini finala u kojoj je završio svoj nastup kada je poslednji put igrao u Ligi šampiona (2016/17).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&|1+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024