PROVEDEL BRANI I NAPADA: Monca nikada nije dala gol Laciju

O. M.

23. 09. 2023. u 08:45

LACIO dočekuje Moncu u okviru petog kola italijanske Serije A. Utakmica se igra na rimskom "Olmpiku" od 20 časova i 45 minuta.

ПРОВЕДЕЛ БРАНИ И НАПАДА: Монца никада није дала гол Лацију

FOTO: Tanjug/AP

Izabranici Mauricija Sarija u ovaj duel ulaze posle remija (1:1) protiv madridskog Atletika u Ligi šampiona, dok je Monca u poslednjoj utakmici remizirala istim rezultatom sa jednim od najprijatnijih iznenađenja prvenstva Italije, Lečea. Lacio je bio na ivici poraza protiv "jorgandžija" ali je u petom minutu nadoknade vremena golman Provedel spasao bod domaćinu, savladavši glavom kolegu Oblaka.

Rimski "orlovi" nisu dobro počeli sezonu u kojoj brane drugo mesto iz prethodne. Posle četiri kola "nebeskoplavi" su na neslavnom 15. mestu sa samo tri boda, koja su osvojili pobedom nad šampionom Napolijem i to u gostima. Zanimljivo je da je Lacio i prošle sezone pobedio na stadionu "Dijego Armando Maradona", s tim što im je taj trjumf tada doneo plasman u Ligu šampiona.

Ako poraz od Juventusa (1:3) nije iznenađenje imajući u vidu kvlaitet igračkog kadra "stare dame", pa možda ni onaj od Lečea pošto je ekipa iz Apulije sezonu počela furiozno, 0:2 u utakmici protiv novajlije u ligi Đenove svakako jeste neprijatno iznenađenje. Neuspeh protiv Monce ozbiljno bi poljuljao poverenje Klaudija Lotita i navijača u Sarija i njegova pozicija šefa stručnog štaba verovatno bi bila ugrožena, mada on od dolaska iz Juventusa u junu 2021. godine i ne može da se pohvali velikim uspesima.

Monca je prošle godine uspela da sačuva status prvoligaša u svojoj debitantskoj sezoni u Seriji A. Završili su u sredini tabele, ali u dva meča protiv današnjeg rivala nisu uspeli da postignu gol, pa je Lacio jedina ekipa koja je uspela da sačuva mrežu protiv novog člana Serije A.

"Bjankorosi" nisu imali baš idealan početak sezone, pošto su pretrpeli dva poraza u četiri kola. Njihov jedini trijumf je bio u drugom kolu protiv Empolija, koji je posle tog poraza od 2:0 otpustio trenera Paola Zanetija.

Veliki podstrek za ekipu Rafaelea Paladina mogao bi da bude remi sa Lečeom prošlog vikenda. Fudbaleri Monce su u toj utakmici uputili čak 25 šuteva ka golu Falkonea pa i ne čudi što je Paladino posle ovog susreta izjavio da njegova ekipa nije osvojila bod nego izgubila dva. Treba ipak napomenuti da je Leče imao igrača manje od 55. minuta do pred kraj utakmice kada je isključen i jedan igrač Monce, ali to ne umanjuje istinitost Paladinovih reči.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,84)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!