POVRATAK "MASTIFA" NA EVROSCENU: "Zmajčeki" neguju napadački fudbal

O. M.

20. 09. 2023. u 11:32 >> 11:32

NOVU sezonu Lige konferencija otvaraju Lil i Olimpija koji se sastaju ove srede od 16 časova i 30 minuta na stadionu "Pjer Morua" u predgrađu Lila, Vilnev d'Asku.

ПОВРАТАК МАСТИФА НА ЕВРОСЦЕНУ: Змајчеки негују нападачки фудбал

Foto: Profimedia

"Mastifi" su se vratili na veliku evropsku scenu posle četiri godine pauze. Do pete pozicije u Ligi jedan prošle sezone stigli su u dramtičnoj završnici i zahvaljujući ne samo svojim dobrim igrama nego i kiksevima konkurencije, pre svih Monaka koji je četiri kola pre kraja imao "siguran" plasman u Ligu šampiona, a onda osvojio samo jedan bod i pao na šestu poziciju.

Lil se u grupnu fazu Lige konferencija plasirao preko Rijeke koju je izbacio na produžetke. U Lilu je bilo 2:1 za "mastife" a na "Rujevici" 1:1 (1:0 za domaćina u regularnom toku).

Lil u novom prvenstvu Francuske ima po dve pobede i remija, uz jedan poraz pa sa osam bodova drži šestu poziciju posle pet kola. Proteklog vikenda prokockali su prednost od 2:0 protiv Rena jer su igrači verovatno glavama već bili u prvom kolu Lige konferencija.

Trener Paulo Fonseka zbog povreda ne može da računa na Adama Ounasa, Nabila Bentaleba i Tijaga Đala.

Zmajčeki su do Lige konferencija stigli ispadanjem iz kvalifikacija za Ligu šampiona, a potom i Ligu Evrope. 

Bar su u domaćem šampionatu u seriji dobrih rezultata, sa pet pobeda iz sedam odigranih kola. Olimpija neguje napadački fudbal pa je do sada već postigla 20 golova, od čega najveći deo sjajni napadač Rui Pedro koji je sedam puta tresao protivničke mreže.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: I1+&II1+ (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)