''KANARINCI'' UŽIVAJU U SERIJI A: Večerašnja utakmica može biti poslednja za stratega ''granate''

V.M.

22. 09. 2023. u 12:17 >> 12:18

U prvoj utakmici petog kola Serije A, Salernitana će dočekati novajliju Frozinone (18.30).

КАНАРИНЦИ УЖИВАЈУ У СЕРИЈИ А: Вечерашња утакмица може бити последња за стратега гранате

Profimedia

Iako su mnogo puta igrali međusobno u nižim ligama, ovo će biti tek prvi put da se današnji rivali sastaju u Seriji A.

Salernitana je pre dve godine jedva opstala u ligi, a izgleda da će za opstanak, nakon solidne prošle sezone, morati da se bori i u novoj kampanji jer je u uvodna četiri kola osvojila samo dva boda, drugačija je priča u taboru gosta koji je na sjajan način započeo u Seriji A i trenutno je šesti na tabeli sa sedam sakupljenih poena.

Domaćin se baš muči napadački na startu prvenstva, postigao je samo tri gola, a na poslednja dva meča u kojem je doživeo poraze od Lećea i Torina uopšte nije tresao mrežu protivnika. Zanimljivo je da je u svakom od ta tri pogtoka učestvovao iskusni Antonio Kandreva, sam je postigao dva protiv Rome, dok je u meču sa Udinezeom bio asistent kada je Bulaj Dia doneo bod ''granati''.

Pablo Sosa je uradio sjajan posao sa ekipom iz Salerna od kada ju je preuzeo sredinom prošle sezone, ali slab početak ove ga može koštati posla i pitanje je koliko će još uprava imati strpljenja, tako da Portugalac mora brzo da pronađe pobedničku formulu.

Za razliku od njih, Frozinone uživa na svom povratku u Seriju A, u prvom kolu je poražen od Napolija, ali nakon toga je osvojio sedam bodova u naredne tri utakmice. Savladao je Atalantu i Sasuolo na svom terenu, dok je sa gostovanja u Udinama odneo bod.

Iako ga je u elitu uveo Fabio Groso, koji je skoro preuzeo Lion, uprava ''kanarinaca'' se odlučila da ne produži ugovor sa osvajačem Svetskog prvenstva 2006. i na klupu je dovela nešto iskusnijeg Euzebija di Frančeska koji je svojevremeno vodio Romu do polufinala Lige šampiona.

Harizmatični stručnjak je u prethodnih nekoliko godina nanizao par loših angažmana ali izgleda da se ponovo pronašao u Frozinoneu koji igra zaista impresivan fudbal na startu prvenstva.

Zanimljiv je podatak da njegovi izabranici ne znaju za poraz u gostima u 2023. iako vredi napomenuti da su skoro svi ti mečevi odigrani u Seriji B.

U redovima Salernitane neće biti ponajboljeg igrača ekipe Bulaja Die, kao ni štopera Daniluka, dok će kod gosta odsustvovati Harui i Kalaj.

Tradicionalno gledano, trebali bi da gledamo jako tvrd meč jer su na poslednja četiri međusobna duela (po pobeda oba tima i dva remija) viđena samo četiri pogotka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)