HAJDUK KREĆE U ODBRANU PEHARA: Petoligaš dočekuje "majstora s mora", jagma za ulaznicama u Slavoniji

O. M.

13. 09. 2023. u 10:38 >> 10:39

FUDBALERI splitskog Hajduka kreću u odbranu Kupa Hrvatske iz Slavonskog Broda gde će ih u okviru šesnaestine finala od 16 časova ugostiti petoligaš Omladinac iz Gornje Vrbe.

ХАЈДУК КРЕЋЕ У ОДБРАНУ ПЕХАРА: Петолигаш дочекује мајстора с мора, јагма за улазницама у Славонији

Foto: Profimedia

"Torcida" je najavila najezdu na stadion "Slavko Vlainić-Dida", ali interesovanje vlada i među domaćim stanovništvom. Čelnici Omladinca pohvalili su se uoči utakmice da su dobili 10.000 zahteva za ulaznice, a stadion ima kapacitet za nekih 4.500 mesta.

Omladinac ima svoj stadion "Goran Jurić" u Gornjoj Vrbi, "predgrađu" Slavonskog Broda, ali po odluci lokalnih vlasti iz bezbedonosnih razloga na njemu bi moglo da prisustvuje samo 800 ljudi, a Hajduk je ipak preveliki magnet pa su se odlučili da "bile" ugoste na gradskom stadionu.

Hajduk je dvostruki uzastopni osvajač Kupa, a ambicije kluba su da ostvari het-trik. To je u Hrvatskoj do sada uspevalo samo Dinamu i to dva puta, ali je "majstor mora" rekorder iz vremena Jugoslavije, kada je čak pet puta uzastopno osvajao "Kup maršala Tita", sredinom sedamdesetih godina prošlog veka.

U ovaj meč "bili" ulaze posle razočaravajućeg poraza na Poljudu od Istre (0:1) kojim su prekinuli savršen početak sezone, pet pobeda u isto toliko prvih kola. Zadržao je Hajduk ipak prvo mesto, ali sada najvećem rivalu Dinamu beži samo pet bodova, a ima i utakmicu više.

Omladinac je prošle godine ispao iz "Druge lige - Istok", četvrtog razreda takmičenja u međuopštinski rang u kome sada posle četiri kola ima šest bodova i zauzima sedmu poziciju. Proteklog vikenda pobedio je ekipu Psunja sa 4:2.

Hajduk je apsolutni favorit pa nije isključeno da na ovom susretu izvede kombinovani sastav. Odluku o tome doneće trener Ivan Leko, iako neće voditi tim sa klupe pošto će mu ovo biti poslednji od pet mečeva suspenzije.

Hajduk je već igrao sa Omladincem. Bilo je to 2004. godine u Gornjoj Vrbi, a bili su pobedili 8:0 u prijateljskoj utakmici.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 5+ (kvota 1,51)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!