"FURIJA" DEMOLIRALA GRUZIJU: Kiprani bez mnogo nade dolaze u Granadu

O. M.

12. 09. 2023. u 13:18

ŠPANIJA dočekuje Kipar u trećem kolu kvalifikacija za EURO 2024. Utakmica se igra na stadionu "Nuevos los Karmenas" u Granadi od 20 časova i 45 minuta.

ФУРИЈА ДЕМОЛИРАЛА ГРУЗИЈУ: Кипрани без много наде долазе у Гранаду

Foto: AP

Ovo je stadion kapaciteta tek nešto više od 19.000 gledalaca, a "crvena furija" na njemu igra povremeno utakmice protiv slabijih rivala kada se ne očekuje velika poseta. Otkad je izgrađen novi na mestu starog tri puta su ovde ugošćavali rivale u kvalifikacijama, a prvi meč odigrali su baš protiv Kipra kada su slavili ubedljivo sa 6:0 u kvalifikacijama za EURO 1996.

Španija je prošlog četvrtka razbila Gruziju sa 7:1. Bio je to najteži poraz u kratkoj istoriji gruzijske fudbalske reprezentacije, a da su "krstaši" još i dobro prošli govori podatak da su Morata (postigao het-trik), Asensio i drugovi uputili čak 32 šuta ka golu Mamardašvilija.

Španija je pobedom nad Norveškom počela kvalifikacije, ali je već u drugom kolu kiksnula protiv Škotske koja je pobedila sa 2:0. U međuvremenu, Španija je osvojila ligu nacija, pobedivši u finalu Hrvatsku na penale, a potom je usledio trijumf protiv Gruzije.

"Furija" je sada na drugom mestu u svojoj grupi A, u oktobarskom prozoru čekaju je dva derbija, prvo dočekuje lidera Škotsku koja do sada ima stoodstotan učinak i na taj način proslavlja 150. godišnjicu svog fudbalskog saveza, a tri dana kasnije dočekuje Norvešku.

Pobedama u ove tri naredne utakmice Španija bi stigla vrlo blizu direktnog plasmana u Nemačku.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&4+ (kvota 1,51)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)