NORDIJSKI DERBI: Danci dolaze u Helsinki da dodatno zakuvaju priču u grupi ''H''

V.M.

10. 09. 2023. u 09:50

OD 18 časova ćemo u okviru šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gledati duel između Finske i Danske.

НОРДИЈСКИ ДЕРБИ: Данци долазе у Хелсинки да додатно закувају причу у групи Х

Foto AP

Grupa ''H'' je svakako jedna od najzanimljivijih u ovim kvalifikacijama. Finska je trenutno prva sa 12 osvojenih bodova, prate je Danska i Slovenija sa po 10, dok svoju šansu vreba i Kazahstan sa 9 sakuljenih poena. Sve reprezentacije su odigrale po pet utakmica i sigurno nas očekuje velika borba za dva mesta koje vode na Euro u Nemačkoj iduće godine.

Septembar je započeo na najbolji mogući način za Finsku, pošto ih je Oliver Antman pogotkom u 78. minutu protiv Kazahstana u četvrtak doveo do vrha grupe sa skorom od četiri pobede i jednim porazom. 

To im je bio četvti uzastopni trijumf, što je u stvari najduža pobednička serija Finske u evropskim kvalifikacijama  u ovom veku i to budi nadu da će se kvalifikovati po drugi put na Euro nakon 2020 godine.

Finci igraju zaista impreisvno, pored trijumfa nad Kazahstanom bili su bolji od Severne Irske, Slovenije i San Marina, dok im je jedini poraz nanela Danska na otvaranju kvalfikacija.

Domaćini su dominantni na svom terenu na koji će se ponovo osloniti, a dovoljno o tome govori podatak da su na poslednjih sedam kvalifikacionih utakmica u Helsinkiju primili samo jedan gol i to od aktuelnog evropskog prvaka, Italije.

Sa druge strane, nakon razočaravajućeg nastupa u Kataru, Danci su solidno započeli kvalifikacije za Euro. Za sada su ostvarili tri pobede uz remi i poraz, a poslednji trijumf upisali su pre par dana kada su dočekali San Marino i rutinski slavili sa 4:0.

Ono što može da brine Dansku su slabe igre u gostima, jer su u sadašnjem ciklusu na dve gostujuće osvojili samo jedan bod u remiju sa Slovenijom, a uz to su poraženi od Kazahstana.

Ipak, pobedom na večerašnjem meču bi to sve otišlo u zaborav je bi se njom ''crveno-beli'' popeli na prvo mesto tabele ''H''. 

Kao što smo već rekli, četa Kaspera Hjumlunda je savladala Fince sa 3:1 na otvaranju kvalifikacija, a mi verujemo da će i u Helsinkiju oba tima postići barem po jedan gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)