''ORLOVI'' SE VRAĆAJU NA POBEDNIČKE STAZE: Litvanci su tradionalno lak plen za našu reprezentaciju

V.M.

10. 09. 2023. u 12:39 >> 12:39

U šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Litvanija će u Kaunasu dočekati Srbiju (20:45).

ОРЛОВИ СЕ ВРАЋАЈУ НА ПОБЕДНИЧКЕ СТАЗЕ: Литванци су традионално лак плен за нашу репрезентацију

FOTO: M. Vukadinović

Nakon ''blede'' partije protiv Mađara pre nekoliko dana u kojoj su poraženi sa 1:2, naši reprezentativci imaju odličnu priliku da se vrate na pobedničke staze protiv slabašne Litavnije i tako se zacementiraju na drugom mestu tabele grupe ''G'' koje takođe osigurava direktan plasman na Euro.

Srbija je pre tri dana dočekala Mađarsku na ''Marakani'', dobro je započela meč i povela sa 1:0 u desetom minutu, ali gosti su preuzeli inicijativu i preokrenuli do kraja poluvremena golovima Varge i Orbana. U drugom delu igre viđena je dosta tvrđa utakmica, naši su držali loptu i stvorili par šansi ali do pogotka nisu mogli i Mađari su odneli sva tri boda iz Beograda.

Piksijeva četa je dobro započela kvalifikacije pobedama nad Litvanijom i Crnom Gorom (po 2:0), ali nakon toga je usledio pad. ''Orlovi'' su u poslednjem minutu izvukli bod protiv Bugara (1:1), a zatim su doživeli pomenuti poraz od Mađarske.

Srbija je trenutno druga na tabeli grupe ''G'' sa sedam osvojenih bodova, dva više od trećeplasiranih Crnogoraca i tri manje od vodećih Mađara.

Dobra vest za našeg selektora je to što ima sve najbolje igrače na raspolaganju i napadački duo Mitović-Vlahović bi večeras ponovo trebao da trese mreže.

Sa druge strane, Litvanci su pre par dana pokazali da umeju da budu tvrd orah na svom terenu odigravši remi sa Crnom Gorom (2:2) kojim su učinili veliku uslugu srpskoj reprezentaciji.

Pre toga jedini bod osvojili su protiv Bugara, dok su im poraze naneli današnji rival i Mađarska.

Litvanija je trenutno četvrta na tabeli grupe ''G'' i realno je da se neće boriti za plasman na Euro.

Što se tiče međusobnih duela, ove reprezentacije su se sastajale sedam puta u istoriji, Srbija je slavila čak u šest navrata, a mi očekujemo da to ponovo bude slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,61)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!