ANRIJEVA RUKA JOŠ BOLI! Irci još nisu uspeli da osvete nepravdu

V.D.

07. 09. 2023. u 12:59 >> 13:00

VEČERAS od 20.45 Francuska će ugostiti reprezentaciju Irske na "Parku prinčeva"

АНРИЈЕВА РУКА ЈОШ БОЛИ! Ирци још нису успели да освете неправду

Foto: Profimedia

Svi se jako dobro sećaju revanš meča baraža za odlazak na Mundijal u Južnoj Africi kada su se današnji rivali sastali na stadionu "Francuska". 

U prvom meču su Francuzi slavili golom Anjelke u Dablinu, ali je Robi Kin u 33. minutu revanša istopio prednost "galskih petlova". Izabranici Rejmona Domeneke su bili bezidejni na tom meču, a Irci su propustili nekoliko prilika da dokrajče rivala, ali s obzirom na to da do isteka 90. minuta nije bilo golova, otišlo se u produžetke. Igrao se 13. minut produžetka kada je na Maludino ubacivanje Anri prilično očigledno smirio loptu rukom, a onda je prebacio do Galasa kome nije bilo teško da glavom sprovede loptu u mrežu. 

Svima je bilo jasno tog trenutka da je gol neregularan, ali protesti fudbalera Irske nisu urodili plodom i meč je završen rezultatom 1:1 i prolazom Francuske na Mundijal. Anri je sutradan priznao da je igrao rukom, ali po FIFA pravilniku odluke sudija se ne mogu naknadno menjati.

Ircima je ostala velika gorčina nakon tog poraza i goreli su od želje da se u nekom od narednih mečeva osvete Francuzima za veliku nepravdu, ali na njihovu žalost to im nije uspelo u naredna tri meča koja su odigrali i u kojima su doživeli isto toliko poraza.

S obzirom na formu Francuza, malo je verovatno da će se večeras dogoditi neko iznenađenje. Izabranici Didije Dešana su maksimalni u grupi "B". Odigrali su četiri meča i upisali 12 bodova uz gol-razliku 9:0. 

Sa druge strane Irci su u prva dva kola poraženi od Francuza minimalnim rezultatom i od Grčke u Atini sa 2:1, da bi u poslednjem meču savladali nejaki Gibraltar sa 3:0. 

Francuzi će na ovom meču biti bez Nkukua, dok će Irci biti znatno oslabljeni neigranjem tri igrača iz Premijer lige, a svakako je najveći udarac za ekipu koju predvodi Stiven Keni neigranje mlade zvezde u usponu Evana Fergusona koji je u prošlom kolu za svoj Brajton na meču protiv Njukasla postigao het-trik.

Ukoliko Irci večeras izgube, biće u jako nezavidnom položaju i šanse za plasman na Evro će biti minimalne, naročito kada se uzme u obzir da još nisu odmerili snage sa reprezentacijom Holandije koja, ruku na srce, nije u nekoj formi, ali svakako ima kvalitetniji tim od "zelenih".

Verujemo da će Francuzi upisati večeras novi trijumf, po tradiciji uz malo golova i zadržati maksimalan učinak.

NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)