UNION BERLIN IMA STRAŠAN NAPAD: Bikovi dolaze po osvetu za prošlosezonske poraze

O.M.

03. 09. 2023. u 11:53 >> 11:53

UNION Berlin dočekuje Red bul Lajpcig u trećem kolu nemačke Bundeslige. Utakmica je na programu u nedelju od 17.30 na Stadionu "Pored kuće starog šumara".

УНИОН БЕРЛИН ИМА СТРАШАН НАПАД: Бикови долазе по освету за прошлосезонске поразе

FOTO: Tanjug/AP

U drugom kolu, Union Berlin je u gostima pobedio Darmštat sa 4:1, nakon što je na otvaranju sezone u Bundesligi istim rezultatom kod kuće savladao ekipu Majnc kod kuće sa 4:1. Pošto su u prvom kolu nemačkog DFB kupa pobedili Valdorf sa 4:0, posle tri zvanične utakmice u sezoni, izabranici Ursa Fišera imaju zavidan prosek od četiri postignuta gola po meču.

U pripremnom periodu odigrali su sedam prijateljskih utakmica, zabeleživši četiri pobede i tri poraza. Prethodnu sezonu su završili na četvrtoj poziciji na tabeli sa 62 boda, tri više od petoplasiranog Frajburga. Dugo su vodili borbu za treće mesto sa današnjim protivnikom koji im je na kraju pobegao za četiri boda, a jedno vreme tokom sezonu bili su u konkurenciji čak i za šampionsku "salataru". Prvo mesto držali su od šestog do 12. kola a samo u dva navrata tokom rane faze sezone bili su ispod pozicije koja vodi u Ligu šampiona.

Urs Fišer je pre nekoliko dana dobio senzacionalno pojačanje u vidu legendarnog defanzivca Juventusa i reprezentacije Italije Leonarda Bonučija, ali je malo verovatno da će on zaigrati u derbiju ovako rano po dolasku u klub.

U poslednjoj takmičarskoj utakmici Lajpcig je na svom terenu pobedio Štutgart sa 5:1. Pre tog susreta, u prvom kolu izgubili su od Bajer Leverkuzena u gostima sa 3:2, dok su na početku sezone u Superkupu pobedili Bajern sa 3:0. U pripremnom periodu odigrali su sedam prijateljskih utakmica, zabeležili četiri pobede, jedan remi i dva poraza. Prethodnu sezonu Bundeslige završili su na trećem mestu na tabeli sa 66 bodova, pet manje od drugoplasirane Borusije Dortmund. Takođe su osvojili nemački DFB Kup.

Prošle sezone oba duela ovih ekipa pripala su Union Berlinu rezultatom 2:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 2,13)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!