BODE IMA USPEHA U LIGI KONFERENCIJA: Rumuni traže prvu evropsku jesen

O. M.

31. 08. 2023. u 10:14

NORVEŠKI predstavnik Bode/Glimt se sastaje sa rumunskim Sepsijem iz Svetog Đorđa u četvrtak od 18 časova, na stadionu Aspmira. To je revanš meč plej-ofa za Ligu konferencija, u prvom susretu u Svetom Đorđu bilo je 2:2.

БОДЕ ИМА УСПЕХА У ЛИГИ КОНФЕРЕНЦИЈА: Румуни траже прву европску јесен

Foto Profimedia

Bode/Glimt je dva puta vodio, a domaći su dva puta uspevali da stignu zaostatak. Prvo je Faris Pemi Mumbanja pogodio za Bodo/Glimt u 19. minutu, da bi Isnik Alimi izjednačio za Sepsi sa bele tačke u drugom poluvremenu.

Patrik Berg je ponovo doneo vođstvo gostima, ali je rumunski tim uspeo da poravna iz penala u 82. minutu.

Bode/Glimt je proveo poslednje dve sezone u Evropi i ima dovoljno iskustva da ovaj meč završi u svoju korist. U prethodnom kolu kvalifikacija pobedili su Pjunik sa 3:0 i kod kuće i u gostima.

Norveški tim je prethodnih sezona imao zapažene role u Evropi. Pre dve godine je posle eliminacije u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona stigao do grupne faze Lige konferencija, a kasnije i do četvrtfinala, gde je zaustavljen od strane potonjeg osvajača Rome.

Prošle godine je ispao tek u plej-ofu za Ligu šampiona i to na penale od Dinama, a posle grupne faze Lige Evrope gde je zauzeo treće mesto u jakoj grupi sa Arsenalom i PSV Ajndhovenom, preselio se opet u Ligu konferencija, ali nije prošao prvu nokaut fazu. Ove sezone protiv češkog Bohemijansa i jermenskog Pjunika ostvario je sve četiri pobede sa gol-razlikom 13:2.

Sepsiju je ovo treće uzastopno učešće u Evropi, a prethodna dva puta ispadali su u drugom, odnosno trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, od Spartaka Trnave na penale i od Đurgardena. Ove sezone bili su ubedljivi u drugoj rundi kvalifikacija protiv CSKA iz Sofije (2:0 i 4:0), a u trećem kolu nešto teže su izašli na kraj sa Aktobeom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-6 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)