DERBI DANA: Klopova četa dolazi na ''Sent DŽejmsis park''

V.M.

27. 08. 2023. u 08:05

U najzanimljivijoj utakmici današnjeg fudbalskog programa sastaće se Njukasl i Liverpul (17:30).

ДЕРБИ ДАНА: Клопова чета долази на Сент Џејмсис парк

Tanjug/AP

Ovo će biti obračun ekipa koje imaju velika očekivanja i plan im je da se bore za najviša mesta na tabeli. Njukasl je posle dobrog otvaranja prvenstva doživeo poraz na ''Etihadu'', dok je Liverpul u uvodna dva kola sakupio četiri poena na svom bodovnom saldu.

Nakon ubedljive pobede protiv Aston vile od 5:1, fudbaleri Njukasla su sa dosta samopoudanja otišli na noge akutelnom prvaku Engleske misleći da mogu do boda na ''Etihadu'', ali do njega nisu došli. Siti je slavio sa 1:0, a jedini gol na meču postigao je prvi napadač reprezentacije Argentine, Hulijan Alvarez koji je zatresao mrežu sredinom prvog poluvremena odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora nakon dodavanja Fodena.

''Svrake'' će ove godine igrati i u Ligi šampiona nakon duge pauze i jako im je bitno da osvajaju poene u ovim uvodnim delovima prvenstva kako bi imali solidnu bodovnu zalihu kada započnu obaveze u kupovima i najeltinijem evropskom takmičenju.

Što se tiče Liverpula, on je razočarao nastupom u prvom kolu kada je podelio bodove sa Čelsijem na ''Stamford bridžu'', ali je proteklog vikenda uspeo da se vrati na pobedničke staze protiv Bornmuta.

Utakmica nije dobro počela po Klopovu četu jer su ''trešnjice'' povele preko Semenja, ipak ''redsi'' su brzo vratili u meč golovima Dijaza i Salaha, te su do poluvremena su već vodili sa 2:1. Početkom drugog dela igre letošnje pojačanje Makalister dobio je direktan crveni karton zbog oštrog starta, ali i pored toga što su imali igrača manje fudbaleri Liverpula su preko Žote postigli još jedan gol i potvrdili pobedu.

Trijumf nad Bornmutom produžio je Liverpulov niz neporaženosti u Premijer ligi na 13 mečeva, poslednji neuspeh doživeli su još u aprilu kada je bolji od njih bio Mančester siti.

Liverpul je jedina ekipa koja je prošle sezone u dva navrata savaldala Njukasl, a generalno gledano nalazi se u seriji od četiri vezana trijumfa nad ''svrakama''.

Iako je dobio crveni, Makalister će moći da nastupi zbog usvojene žalbe, tako da gost nema problema sa izostancima, dok je kod domaćina upitan nastup Žoelintona, a sigurno neće biti duže povređenog Džoa Vilok.

Njukasl ima fantastičan domaći teren i verujemo da je došlo vreme da se niz nepobeđenosti ''redsa'' prekine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!