BORJAN NAJVEĆE RAZOČARENJE: Slovan na ivici eliminacije iz Lige šampiona, Izraelci blizu ponavljanja prošlogodišnjeg podviga

O. M.

15. 08. 2023. u 14:13 >> 14:13

MAKABI iz Haife dočekuje Slovan iz Bratislave u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Utakmica se igra na stadionu Sami Ofer u Haifi od 19 časova po srednjeevropskom vremenu.

БОРЈАН НАЈВЕЋЕ РАЗОЧАРЕЊЕ: Слован на ивици елиминације из Лиге шампиона, Израелци близу понављања прошлогодишњег подвига

Foto: Profimedia

Izraelci imaju značajan kapital iz prve utakmice odigrane u Slovačkoj u kojoj su pobedili sa 2:1, nanevši prvi ovosezonski poraz klubu čije boje brani nekadašnji kapiten Crvene zvezde Milan Borjan. Strelci za Makabi bili su Fransi Pjero i Dija Sabija, dok je jedini gol za Slovan postigao igrač gostiju Saka koji je pogodio sopstvenu mrežu. Zanimljivo da su sva tri gola pala u prvih 15 minuta susreta.

Posle utakmice, izraelski mediji apostrofirali su upravo Borjana kao "najzaslužnijeg" za pobedu njihovog predstavnika.

Izraelci su likovali i zbog igre koju je prikazao ostatak ekipe Slovana, navodeći posebno sporost slovačkih igrača i bezidejnost u napadu. Treneru Slovana Vladimiru Vajsu ne treba bolja analiza utakmice od ove izraelskih medija.

Makabi je prošle sezone ostvario istorijski uspeh plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona, u kojoj je imao nekoliko zapaženih rezultata, poput pobede od 2:0 nad Juventusom. Imajući u vidu rezultat prve utakmice i činjenicu da je potencijalni protivnik u plej-ofu švajcarski Jang bojs koji može da se pobedi, nije teško zamisliti Makabi u žrebu za grupnu fazu Lige šampiona.

Tim iz Haife je na putu do trećeg kola eliminisao Hamrun, pobedam od 4:0 i 2,1, a zatim moldavski Šerif (0:1 i 3:1 posle produžetaka).

Slovan je kvalifikacije otvorio dvomečom sa luksemburškim Esperanžom. Tim iz Slovačke je uz dosta muke prošao u naredno kolo, s obzirom da je prvi meč završen rezultatom 1:1, dok je Slovan tek u drugom poluvremenu revanša stekao prednost, čime je obezbedio prolaz u naredno kolo.

Mučili su se slovaci i u drugoj runi sa mostarskim Zrinjskim. Iako su u Mostaru pobedili sa 1:0, uspeli su da sebi zagorčaju život u revanšu gde umalo da ispuste 2:0. "Plemići" su uspeli da izjednače i do kraja utakmice, iako je preostalo samo nekoliok minuta, čak priprete i malo je nedostajalo da izbore produžetke. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (3)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)