"PIVARI" PRETE VELIKANU: Ko su fudbalske gazde Kijeva?

O. M.

04. 08. 2023. u 10:38 >> 10:38

DRUGO kolo ukrajinske Premijer lige donosi nam gradski derbi u kome kijevski Dinamo gostuje novom premijerligašu Obolonju. Utakmica se igra ovog petka od 16 časova na "Obolon areni" u glavnom gradu Ukrajine.

ПИВАРИ ПРЕТЕ ВЕЛИКАНУ: Ко су фудбалске газде Кијева?

Foto: Profimedia

Obolonj je u Premijer ligu stigao kao vicešampion Prve lige. Premijernu utakmicu imali su u prošlom kolu protiv Kolosa. Bio je to dosadan meč bez previše šansi na obe strane i uz grubu igru koja je rezultirala sa pet žutih kartona, pa nije ni čudo što nije bilo golova.

"Pivari" svoju igru podređuju protivniku. Protiv jačih rivala se brane, slabije napadaju iz svih oruđa. Tokom priprema su odigrali nekoliko utakmica u kojima su im protivnici bili niželigaši pa je teško na osnovu tih rezultata proceniti kakvi su stvarno izgledi Obolonja u novoj sezoni, ali je verovatnije da će se boriti za opstanak nego da će biti u sredini ili pri vrhu tabele.

Dinamo je u prvom ovosezonskom meču u ukrajinskoj Premijer ligi dočekao Minaj na svom stadionu. Gosti su iznenadili golom u trećem minutu posle čega se kijevski velikan trgnuo i do vrha napunio mrežu Minaja. Dvostruki strelac bio je Vladislav Vanat, a po jednom su se u strelce upisali Bujalski i Karavajev.

Dinamo je prošlu sezonu završio na za njega očajnom četvrtom mestu, sa sedam bodova zaostatka za trećeplasiranom Zorjom iz Luganska. Šest izgubljenih mečeva u sezoni presudilo je da se ovaj tim ne takmiči za vrh tabele i mesta koja vode u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Dinamo Kijev je imao uzbudljivu predsezonu. Pobedili su Al Hilal 1:0, dali četiri gola Arisu iz Limasola, savladali Volsfsberger sa 8:0...

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&3+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)