MILAN BORJAN OBORIO JOŠ DVA REKORDA: Nema kalkulacija - Kanada mora da pobedi Kubu

O. M.

04. 07. 2023. u 14:56 >> 14:56

KANADA igra protiv Kube u odlučujućoj utakmici za plasman u četvrtfinale Gold kupa. Utakmica se igra u noći između utorka i srede na stadionu ''Šel enerdži'' u Hjustonu.

МИЛАН БОРЈАН ОБОРИО ЈОШ ДВА РЕКОРДА: Нема калкулација - Канада мора да победи Кубу

Foto: Profimedia

Kanađani su razočarali navijače ali i kladioničare širom sveta pošto u prva dva kola nisu bili u stanju da pobede fudbalske ''anonimuse'' Gvadalupe i Gvatemalu. Protiv Gvadalupea ostali su bez pobede autogolom Rasala Rousa u 93. minutu, a protiv Gvatemale su odigrali bez golova. Nije to bila jedna od onih utakmica u kojoj lopta nije htela u gol, jer je Gvatemala zapravo imala više udaraca na gol Milana Borjana nego što su indisponirani Kanađani uputili ka golu protivnika.

Na ruku je igračima Gvatemale išlo nekoliko faktora - temperatura od 35 stepeni Celzijusa na koju su definitivno naviknutiji od Kanađana, kao i vlažnost vazduha od 65 odsto, ali možda više od svega veliki broj navijača Gvatemale, koji su ispunili stadion u Hjustonu, gde je njihov imigracioni centar u SAD.

Teksas je ostao težak teren za Kanadu koja je pobedila samo jednu od devet utakmica koje je igrala na teritoriji države "usamljene zvezde". 

Dobra stvar je što je Milan Borjan popravio rekord sa 35 utakmice bez primljenog gola u dresu Kanade, a pored toga postao je i rekorder kao golman sa najviše startova sa trakom na ruci u A reprezentaciji zemlje "javorovog lista" sa 16. Ipak, fudbalski savez Kanade je objavio da je iskusni čuvar mreže doživeo povredu zbog koje će propustiti ostatak takmičenja i neće imati priliku da ''podeblja'' taj rekord.

A da je 2:2 koje je Gvadalupe izborila protiv Kanade bilo sve samo ne iznenađenje potvrdio je rezultat drugog kola u kome je Gvadalupe pobedila Kubu sa 4:1 i tako poslala "lavove sa Kariba" kući. Pošto Kuba nema motiv u ovom meču to bi moglo da olakša posao Kanadi, ali problem je što u slučaju remija između Gvatemale i Gvadalupea dolazi do trougla u kome je Kanađanima neophodna pobeda od dva ili više razlike, da bi osigurali prolaz u četvrtfinale.

To doduše ne bi trebalo da bude problem ako se gledaju poslednji međusobni susreti jer je Kanada 2019. pobedila Kubu sa čak 7:0. Nekoliko meseci kasnije u Ligi nacija je bilo 6:0, ali u revanšu "samo" 1:0.

Kuba je od te 2019. godine značajno popravila igru. Suvereno je osvojila svoju grupu B Lige nacije sa 15 od mogućih 18 bodova. Izgubili su samo u gostima od Gvadalupa, posle čega se probudila nada da bi lavovi mogli da naprave neko iznenađenje i na Zlatnom kupu. Za sada im to nije uspelo i ostaje im još jedna prilika da se, ako ništa drugo, časno oproste od šampionata Konkakaf zone.

Kuba nije pobedila na Gold kupu od 2015. godine kada je minimalnim rezultatom savladala Gvatemalu, a nije postigla ni gol od tog turnira sve do utakmice sa Gvadalupeom ovde.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&D3+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?