"GALSKI PETLOVI" NASTAVLJAJU DA GAZE U GRUPI: Grčka je protiv Irske pokazala brojne slabosti uprkos pobedi

O. M.

19. 06. 2023. u 12:48 >> 12:48

FRANCUSKA će u okviru četvrtog kola kvalifikacija za Euro 2024 dočekati reprezentaciju Grčke na stadionu "Francuska" u predgrađu Pariza Sen Deniju.

ГАЛСКИ ПЕТЛОВИ НАСТАВЉАЈУ ДА ГАЗЕ У ГРУПИ: Грчка је против Ирске показала бројне слабости упркос победи

FOTO: Tanjug/AP

"Galski petlovi" su bili na korak od odbrane titule prvaka sveta, ali su u finalu poraženi od Argentine na penale. Međutim, odmah nakon toga vratili su se na pobednički kolosek.

U prvom kolu kvalifikacija za Evro 2024. demolirali su Holandiju 4:0, čime su odmah stavili do znanja ko je favorit broj jedan u Grupi B. Golove na tom meču postigli su Antoan Grizman, Dajo Upamekano i Kilijan Mbape koji je dva puta pogađao mrežu "lala". Tri dana kasnije, na teškom gostovanju Irskoj, Francuzi su ostvarili još jednu pobedu, ovaj put minimalnim rezultatom 1:0 golom Pavara u 50. minutu meča. Konačno, u petak su "trikolori" gostovali na Gibraltaru gde su ostvarili rutinsku pobedu od 3:0, golovima Mbapea i Olivijea Žirua, odnosno autogolom reprezentativca domaćih Muelija.

Posle ove tri odigrane utakmice Francuzi su na prvom mestu, sa maksimalnih devet bodova i ukupnom gol-razlikom 8:0.

Grčka je očekivano počela kvalifikacije za ovo Evropsko prvenstvo pobedom od 3:0 u gostima protiv Gibraltara. Strelci su bili Masuras, Siopis i Bakasetas. Posle tog meča, Grci su odigrali prijateljski meč sa Litvanijom, što je izazvalo strah kod navijača, pošto je meč završen nerešenim rezultatom. Grci su u petak, u jednom od derbija dana, dočekali reprezentaciju Irske u važnom meču za plasman na Evro. Posle velike borbe, domaći su pobedili sa 2:1 i sačuvali šanse za prva dva mesta na tabeli.

Ipak, ne treba izgubiti iz vida da je u ovoj grupi i Holandija, koja jeste pretrpela težak poraz od Francuske, ali je ipak pored vicešampiona sveta glavni favorit za jedno od dva mesta koja vode u Nemačku narednog leta.

Francuska i Grčka poslednji put su se sastale u prijateljskoj utakmici 2006. godine kada su "trikolori" golom Tijerija Anrija ostvarili minimalnu pobedu na stadionu Francuska. Pre toga igrali su četvrtfinale Euro 2004, kada je Grčka na putu do senzacionalne šampionske titule, golom Angelosa Haristeasa, pobedila tada zvanične šampione sa 1:0 na stadionu Sportinga u Lisabonu.

Francuska je pokazala snagu protiv Holandije i nema sumnje da će im Grčka biti veoma lakši protivnik, ali ne očekujte novu "četvorku" jer se Grci sigurno neće otvoriti poput "lala".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&0-3 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)