DŽELATI SRBIJE (I BRAZILA) U BORBI ZA FINALE: Mogu li Urugvajci zaustaviti vicešampiona Evrope?

O. M.

08. 06. 2023. u 10:25

MLADI fudbaleri Urugvaja pokušaće da se plasiraju u treće finale Svetskog kupa za igrače do 20 godina, ovog četvrtka od 19.30 kada se na stadionu "Dijego Armando Maradona" u La Plati sastaju sa vršnjacima iz Izraela, kojima je polufinale najveći uspeh u istoriji.

ЏЕЛАТИ СРБИЈЕ (И БРАЗИЛА) У БОРБИ ЗА ФИНАЛЕ: Могу ли Уругвајци зауставити вицешампиона Европе?

FOTO: Profimedia

Izabranici Marsela Brolija pobedili su Sjedinjene Države sa 1:0 u četvrtfinalu, dok je Izrael šokirao Brazil, pobedivši glavne favorite sa 3:2 posle produžetka.

Pobedom nad SAD, Urugvaj je nastavio da prati svojevrsni obrazac na Svetskim prvenstvima za igrače do 20 godina, pošto je stigao do polufinala na svakom drugom turniru od 2013 (2013, 2017. i 2023), dok je ispadao u osmini finala 2015. i 2019. godine.

Osim poraza od Engleske od 3:2 u grupnoj fazi, Urugvaj je ostvario četiri pobede bez primljenog gola i slove za favorite i u ovom meču, ali imajući u vidu kako je Izrael stigao do ovog meča, "nebeskoplavi" ne bi smeli da se opuštaju.

Izrael je pre Brazila eliminisao Uzbekistan sa 1:0 u osmini finala, a u grupi je zauzeo drugo mesto iza Kolumbije a ispred Japana i Senegala. Ova ekipa nije slučajno došla do završnice "Mundijalita" jer je prošle godine na Euru za omladince stigla do finala i to preko grupe u kojoj su bili i naši "orlići". Titulu je osvojila Engleska, koja je takmičenje počela u istoj grupi sa Srbijom, Izraelom i Austrijom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,02)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)