PRVI PROTIV POSLEDNJEG ZA KRAJ SERIJE A: Osimen je dao više golova ove sezone nego "cela" Sampdorija

O. M.

04. 06. 2023. u 09:30

U PRVOJ utakmici nedeljnog programa poslednjeg kola Serije A sastaju se prvi protiv poslednjeg. Napoli dočekuje Sampdoriju u 38. kolu italijanskog fudbalskog šampionata. Susret se igra na stadionu "Dijego Armando Maradona" u Napulju od 18.30.

ПРВИ ПРОТИВ ПОСЛЕДЊЕГ ЗА КРАЈ СЕРИЈЕ А: Осимен је дао више голова ове сезоне него цела Сампдорија

FOTO: EPA

Forma Napolija u poslednjih nekoliko utakmica ne oslikava ono što su izabranici Lučana Spaletija prikazivali tokom sezone, ali što bi se narodski rekolo "može im se" jer  je "skudeto" već odavno prišiven na nebeskoplavi dres koga će krasiti tokom naredne sezone. Napolijevih 87 bodova je drugi najbolji skor otkad se za pobedu dodeljuju tri boda, s tim da te 2018. godine Mauricio Sari sa 91 nije uspeo da osvoji titulu koja je pripala Juventusu.

Dugo se seakulisalo o budućnosti Spaletija na klupi kluba, te produžiće ugovor, te neće, pa onda opet ostaje ako osvoji titulu... Iskusni stručnjak, najstariji koji je osvojio titulu u Seriji A, što je obeležio i tetoviranjem grba Napolija na ruci, u 64,. godini života, konačno je doneo odluku, kompromisnu - pauziraće godinu dana. 

To znači da će Napoli u odbranu titule sa nekim drugim trenerom, koji će morati i da popuni rupe u timu, jer Napolijevi prvotimci biće najtraženija roba na fudbalskoj pijaci predstojećeg leta.

Tražiće se zamena za najboljeg strelca kluba i "kapokanonijerea" cele lige Viktora Osimena za koga vlada pomama na Ostrvu,  kao i njegovu "desnu ruku",  Kviču Kvarackeliju. Odlazi verovatno i komadant odbrane Kim Min-Džej koji je svojim dolaskom prošlog leta učinio da se ne primeti odlazak Kalidua Kulibalija. Doduše, zli jezici bi rekli da ni navijači Čelsija nisu primetili Kulibalijev dolazak....

Napoli je ne samo zbog pozicija na tabeli veliki favorit, nego i zbog tradicije - pobedio na svih osam poslednjih međusobnih susreta, a na poslednjih 19 ligaških postigao je čak 49 golova ili 2,6 po utakmici.

To je najgori niz Sampdorije protiv bilo koje ekipe u istoriji kluba. Od 1998. godine, dakle još prošlog veka, Sampdorija nije okusila slast pobede nad Napolijem, a od tada je zabeležila 12 poraza i 14 neodlučenih susreta.

Još malo statistike koja kaže da izabranici Dejana Stankovića nemaju šta da traže na "Maradoni" - Sampa je ove sezone postigala samo 24 gola, jedan manje od Viktora Osimena! a sa 19 poena oborili su lični neslavni rekord u broju bodova otkad se za pobedu dodeljuju tri.

Dejan Stanković nije uspeo da preokrene sudbinu nekadašnjeg finaliste Lige šampiona kada je na sredini sezone zamenio Marka Đampaola, nudio je i ostavku tokom sezone, a kakva će biti njegova dalja sudbina uveliko zavisi i od sudbine Sampdorije koja se nalazi pred velikim promenama. Klub će promeniti vlasnika, kako bi izbegao finansijski fijasko. Većinski akcionar Lids Junajteda Andrea Radrizani predvodi grupu koja je ranije ove nedelje objavila da preuzima finansijski posrnuli klub i imaće težak zadatak da osveži ekipu i donese ekspresni povratak u elitu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-4 (kvota 2,12) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna