"LAVOVI SA SAN MAMESA" BEZOPASNI U MADRIDU: Bilbao želi u Evropu, Real da završi ispred gradskog rivala

O. M.

04. 06. 2023. u 09:15

REAL iz Madrida dočekuje Atletik Bilbao u 38. kolu španske La lige.

ЛАВОВИ СА САН МАМЕСА БЕЗОПАСНИ У МАДРИДУ: Билбао жели у Европу, Реал да заврши испред градског ривала

Foto: Profimedia

Pred poslednje kolo ostale su dve nepoznanice: ko će uz Elče i Espanjol u Segundu, a konkuriše pet ekipa sa većim ili manjim izgledima u opstanak, i ime jednog putnika u Ligu konferencija, čemu se takođe nada pet ekipa. Jedna od tih pet ekipa je i Bilbao koji trenutno uzauzima osmu poziciju sa istim brojem bodova kao i sedmoplasirana Osasuna.

Za tu sedmu poziciju konkurišu još Đirona i Rajo Valjekano sa po 49 bodova, odnosno Majorka koja ima 47. Sevilja takođe ima 49, ali je ona osvajanjem Lige Evrope izborila plasman u Ligu šampiona. Zanimljivo je da u poslednjem kolu Osasuna dočekuje Đironu, a Majorka ekipu iz Valjekasa.

Kombinacija je mnogo i sada rade kalkulatori širom Španije ko ima kakav međusobni skor sa kojom od preostale četiri ekipe, ali za Bilbao je najsigurnija opcija da pobedi i nada se da to neće uraditi Osasuna, jer ekipa iz Pamplone ima bolji skor od "lavova sa San Mamesa" - pobedu od 2:0 i remi bez golova. Bilbao ima gori skor i od Đirone (2:3, 1:2) , a bolji od Raja i Majorke. Ali, za Bilbao je pobeda nad Realom u Madridu "misaona imenica" jer je nisu ostvarili 18 godina. 

Već osam godina nemaju prvenstvenu pobedu nad Realom ni na svom ''San Mamesu'', a ionako male šanse da slave večeras umanjuje veliki broj igrača na koje trener Ernesto Valverde neće moći da računa zbog povreda. Jedina dobra vest je povratak Nika Vilijamsa, ali odsustvo Andera Erere, Martineza, Alvareza, Garsije i Morsilo svakako će se osetiti.

Tradicija je još jedan protivnik Atletika pošto ova ekipa već šest godina gubi utakmicu poslednjeg kola La lige. Od toga poslednjih pet godina sa nulom.

Za Real se kraju bliži jedna od lošijih sezona u novije vreme, iako se to ne bi moglo reći po broju osvojenih trofeja. Samo za "kraljevski klub" može da se kaže da je sezona u kojoj su osvojena tri trofeja (Kup Kralja, UEFA Superkup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo) neuspešna, ali kada se to uporedi sa prošlom kada su osvojene Liga šampiona, La liga i španski Superkup stvari postaju jasnije.

Jedini motiv koji u ovom meču imaju fudbaleri Reala je činjenica da bi navijači voleli da njihovi ljubimci ostanu na tabeli iznad gradskog rivala Atetika, kome trenutno beže jedan bod.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 2,18)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)