"KNEŽEVI" SE BORE ZA EVRO-SCENU: Tuluz bezbrižan pred put na "Luj Drugi"

O. M.

03. 06. 2023. u 14:19 >> 14:19

MONAKO dočekuje Tuluz na stadionu ''Luj Drugi'' u poslednjem 38. kolu francuske Lige 1.

КНЕЖЕВИ СЕ БОРЕ ЗА ЕВРО-СЦЕНУ: Тулуз безбрижан пред пут на Луј Други

FOTO: Tanjug/AP

Rezultati Monaka su u poslednje vreme razočaravajući, jer nisu pobedili u poslednje tri utakmice. Zabeležili su jedan remi bez golova protiv Lila na svom stadionu i dva poraza u gostima u poslednja dva kola, od Liona 3:1 i Rena 2:0.

Posledica toga je pad na šesto mesto koje ne donosi plasman u evro-kupove naredne sezone. Bila bi to četvrta setzona u poslednjoj deceniji da "kneževi" ostanu bez izlaska na evro-scenu.

Istina, imaju isti broj bodova kao petoplasirani Ren koji sa te pozicije gleda Ligu konferencija, ali sada zavise od rezultata drugih timova. Preduslov je da pobede Tuluz i nadaju se da će Ren, ili Lil koji je četvrti sa bodom više, ispustiti bodove u poslednjem kolu Lige 1.

Monaku neće biti lako, jer više od tri sata nisu postigli pogodak na svom terenu. Ako bi taj neslavni rekord produžili i večeras ostali bi bez Evrope, ali da stvar bude gora, ako gore od toga može, pali bi i na sedmo mesto u slučaju da Lion pobedi Nicu na gostovanju.

S druge strane, dolazi im ekipa koja nema ligaških briga jer je odavno obezbedila opstanak, a plasman u Evrope osigurala preko Kupa Francuske u kome se domogla pehara, savladavši u finalu prošlogodišnjeg osvajača Nant sa čak 5:1.

Tuluz je kolo pre kraja takmičenja na 13. poziciji tabele Lige jedan, sa 45 bodova. Sledeće godine će se na stadionu Munisipal igrati Liga Evrope, ali forma tima je u slobodnom padu. Iako je Tuluz od osvajanja Kupa zabeležio samo jedan poraz zabrinjava to što je sada pet utakmica bez pobede a na četiri od tih pet utakmica nije postigao ni gol.

Ipak, gostujuća forma Tuluza je dobra, taj jedinni neuspeh doživeli su kod kuće, dok na strani imaju vezanih šest utakmica bez poraza.

Monako nije baš gostoljubiv prema Tuluzu, jer je na poslednjih pet međusobnih susrteta na ''Luju Drugom'' slavio svaki put, ostvarivši usput gol-razliku 16:5. Poslednji put Tuluz je u Monaku pobedio 2008. godine, a poslednji trijumf u međusobnim susretima uopšte ostvario je 2016. godine u Tuluzu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet