TURBULENTNA SEZONA ZA BAVARCE! Uz tri boda neophodan je i kiks Dortmunda

V.D.

27. 05. 2023. u 10:08

U poslednjem kolu Bundeslige sastaće se Keln i Bajern

ТУРБУЛЕНТНА СЕЗОНА ЗА БАВАРЦЕ! Уз три бода неопходан је и кикс Дортмунда

FOTO: EPA

Neko bi rekao da je ovo najzanimljivija liga u Evropi, dok drugi tvrde da je dosadna jer se šampion unapred zna. Slobodno možemo reći da se poslednjih 10 sezona prvak znao unapred ali da li je tom neverovatnom nizu došao kraj?

U poslednje kolo minhenski gigant ulazi sa dva boda zaostatka u odnosu na najvećeg rivala Borusiju iz Dortmunda koja će na svom stadionu dočekati "nezainteresovani" Majnc. 

Bajern je kiksnuo u prošlom kolu. Poražen je nakon preokreta od jako kvalitetne ekipe Lajpciga a taj kiks je iskoristio Dortmund i preuzeo lidersku poziciju.

Bavarci su prethodnog leta ostali bez legendarnog Roberta Levandovskog da bi tokom sezone vukli krajnje čudne poteze koji će ih možda i na kraju koštati titule. Zimus je doveden "nepoželjni" Kanselo iz Mančester sitija, zatim je Tuhel došao na mesto Nagelmansa i sve to nije donelo očekivane rezultate.

U četvrtfinalu Lige šampiona demolirao ih je Mančester siti ukupnim rezultatom 4:1, u Kupu su ispali od Frajburga a u prvenstvu se nadaju da će Majnc napraviti čudo na prepunom "Signal Iduna Parku". 

Uz te nade da će Dortmund kiksnuti Bavarci moraju da savladaju Keln na "RajnEnergi" stadionu.

"Jarčevi" u ovaj susret ulaze totalno rasterećeno jer su na bezbrižnoj desetoj poziciji na tabeli sa 42 osvojena boda. 

Trener Baumgart čija ekipa je osvojila sedam bodova u prethodna tri kola na ovom meču neće moći da računa na Adamjana, Uta, Andersona, Dieca i Tigesa.

Što se gostiju tiče Tuhel na meču sezone ne može da računa na duže povređene Ernaneza, Nojera i Šupa-Motana. Pored njih u sastavu neće biti ni Dejvis i mladi Vaner.

Tradicija je naravno na strani Bavaraca ali moramo napomenuti da je Keln uspeo da otkine bod Bajernu u prvom ovosezonskom okršaju u Minhenu.

Verujemo da će gosti krenuti od prvog minuta silovito i pokušati da odrade ono što je do njih uz nadu da će se u Dortmundu dogoditi veliko iznenađenje.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2-2 (kvota 1,84)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković