ZAGREVANJE ZA FINALE: Sevilju za sedam dana očekuje borba za sedmi trofej u Ligi Evrope

O. M.

24. 05. 2023. u 09:30

SEVILjA gostuje Elčeu u utakmici 36. kola španske La lige koja se igra ove srede od 19.30.

ЗАГРЕВАЊЕ ЗА ФИНАЛЕ: Севиљу за седам дана очекује борба за седми трофеј у Лиги Европе

Tanjug/AP

Gostima će ovaj meč, protiv otpisanog domaćina koji je ubedljivo poslednji na tabeli, doći kao zagrevanje za finale Lige Evrope protiv Rome, koje je na programu za sedam dana na stadionu "Puškaš arena" u Budimpešti.

Domaći tim, kao novi drugoligaš nema nikakve ambicije u ovoj utakmcii, ali tako je bilo i u prethodne četiri pa je Elče ipak u tom periodu osvojio sedam bodova, što čini više od trećine ukupno osvojenih bodova ove ekipe u tekućoj sezoni.

Sevilja je u prošlom kolu odigrala bez golova gradski derbi sa Betisom na svom "Ramon Sančez Pishuan" stadionu. Sada je deveta na tabeli sa 48 bodova, koliko ima i osmoplasirana Đirona, a to je dva manje od Atletik Bilbaa na sedmoj poziciji koja vodi u Ligu konferencija.

Elče je na poslednje četiri utakmice pobedio nezainteresovani Rajo Valjekano, pa izgubio od Almerije koja se bori za opstanak, pa pobedio madridski Atletiko kome su bodovi potrebni samo za prestiž i da sezonu završi iznad gradskog rivala Reala, a onda je otkinuo dva boda trećem madridskom klubu Hetafeu koji je takođe u borbi za opstanak.

Kada su se dve ekipe poslednji put sastale u La ligi, a bilo je to u januaru, Sevilja je na svom stadionu pobedila sa 3:0. Jusef en Nesiri je bio dvostruki strelac, a treći pogodak postigao je Markos Akunja. Sevilja je bez poraza u poslednje četiri utakmice protiv Elčea koji je uspeo samo jednom da ostane neporažen, u trećem kolu prošle sezone kada je na ovom stadionu bilo 1:1.

Seviljin nagli uspon sa začelja La lige počeo je dolaskom Hosea Luisa Mendilibara koji je na klupi zamenio Horhea Sampaolija nakon što Argentinac nije uspeo da ugasi vatru koju je upalio Žulen Lopetegi. Otkad je 62-godišnji Španac preuzeo klupu Sevilja je osvojila 20 od mogućih 27 bodova, dok je u prethodnom periodu skupila 28 od mogućih 78!

U sastavu andaluzijskog tima danas se očekuju oba srpska fudbalera, Nemanja Gudelj će zauzeti mesto u odbrani, a Marko Dmitrović među stativama.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSKORO U BUNDESLIGI,  A SADA SE BORE ZA OPSTANAK U TREĆOJ LIGI: Da li se plavcima smeši treća uzastopna relegacija?