NJUKASLU BOD DOVOLJAN ZA LIGU ŠAMPIONA: ''Lisice'' dolaze u grotlo ''Sent DŽejmsis parka''

V.M.

22. 05. 2023. u 09:35

''SVRAKE'' dočekuju Lester u poslednjoj utakmici 37. kola Premijer lige.

ЊУКАСЛУ БОД ДОВОЉАН ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Лисице долазе у гротло Сент Џејмсис парка

FOTO: Tanjug/AP

Obračun ekipa koje biju potpuno drugačije bitke. Domaćin je trenutno treći na tabeli i večeras ima priliku da se osvojenim bodom plasira u Ligu šampiona u kojoj je poslednji put nastupio pre punih 20 godina. Sa druge strane, Lester je ove sezone doživeo strmoglav pad. Gosti su pretposlednji na tabeli, ali imaju samo dva boda manje od Evertona koji je prvi tim iznad crte, što znači da pobedom mogu pobeći iz zone ispadanja.

Došlo je vreme da Njukasl kruniše fantastičnu sezonu koju je odigrao. Stručnjaci su očekivali da četa Edija Haua možda pripreti plasmanu u neki od evropskih takmičenja, ali Ligu šampiona verovatno ni najvatreniji navijači nisu očekivali. Veliki korak ka najelitnijem evropskom takmičenju ''svrake'' su napravile sredinom prošle nedelje kada su rutinski savladale Brajton rezultatom 4:1. 

Osnova sjajnih rezultata Njuke su igre na ''Sent Džejmsis parku'' (38 bodova na 18 utakmica) i domaćin će se večeras po poslednji put ove sezone osloniti na huk 52.000 ''crno-belih'' navijača. 

Ekipi sa severa Engleske je samo bod dovoljan za plasman u Ligu šampiona jer uz odigran meč manje ima plus tri u odnosu na petoplasirani Liverpul koji je za vikend kiksirao protiv Aston vile (1:1).

Počevši pretposlednje kolo u sezoni sa dva boda zaostatka od bezbednosti na 19. mestu, Lester više ne može da uhvati Notingem Forest koji je opstao zahvaljujući pobedi nad Arsenalom, ali remi Evertona sa Vulverhempton dao je ''lisicama'' šansu da mogu pobeći iz zone ispadanja. 

Kratka serija od tri utakmice bez poraza između kraja aprila i početka maja izazvala je optimizam kod gosta, ali usledila su dva ubedljiva poraza u kojima je primio čak osam golova (Fulam 3:5, Liverpul 0:3). 

Kobnim za Lester može se pokazati utakmica od pre tri nedelje kada je pred svojim navijačima podelio bodove sa ''karamelama''. Vodio je sa 2:1, imao pobedu u rukama ali je nakon promašenog penala Medisona, Ivobi poravnao rezultat i postavio konačnih 2:2.

Večerašnji rivali su već odigrali dve utakmice u tekućoj sezoni, na obe je slavio Njukasl (2:0 u Premijer ligi i 3:0 u Liga kupu).

U redovima domaćina neće biti Frejzera, Krafta, Ričija i Viloka, dok su pod znakom pitanja nastupi Žoelintona, Longstafa i Mareja. 

Što se tiče gosta, trener Din Smit je lišen usluga Džastina, Vestergarda i Vorda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest